INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Intervenții și misiuni în perioada 10 – 11.06.2024

BULETIN INFORMATIV

Intervenții, misiuni și activități preventive în perioada 10 – 11.06.2024

În perioada 10.06.2024, ora 06:00 -11.06.2024, ora 06:00, pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit pentru gestionarea a 393 de situații de urgență, produse în municipiul București și județul Ilfov.

Ponderea cea mai mare a numărului de intervenții o reprezintă cazurile pentru acordarea primului ajutor calificat, în număr de 312. În perioada menționată am intervenit pentru stingerea a nouă incendii și pentru soluționarea altor 72 de solicitări diverse (salvare animale, deblocare din medii ostile vieții, etc.).

Luni, 10.06.2024, pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit pentru stingerea unui incendiu de vegetație, produs pe Șoseaua Pantelimon din sectorul 2 al Capitalei. La sosirea primelor echipaje de pompieri, incendiul se manifesta cu flacără deschisă la vegetație uscată, pe o suprafață de aproximativ 700 mp. În urma evenimentului nu au rezultat victime. Pentru gestionarea situației de urgență am intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă.

Ca urmare a codului galben emis de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) în data de 11.06.2024, pentru Municipiul București și județul Ilfov, valabil în intervalul ora 01:00 – ora 02:00, ISU B-IF intervenit pentru îndepărtarea a șase copaci.

Pentru o reacție corespunzătoare la apariția, în timpul și după un eveniment de tipul furtună sau ploi abundente, vă recomandăm:

  • Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie;
  • Sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime;
  • Închideți toate ferestrele locuinţei şi altor categorii de construcţii;
  • Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.

Mai multe recomandări pentru siguranța dumneavoastră regăsiți accesând link-ul: https://fiipregatit.ro/ghid/furtuna/

În această perioadă, specialiștii inspecției de prevenire și personalul operativ au desfășurat o serie de activități specifice pe linia prevenirii situațiilor de urgență. Au fost efectuate zece controale de prevenire. În urma acțiunilor desfășurate au fost aplicate 24 de sancțiuni în cuantum de 101.000 lei.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

f
 
 

Contact