INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Intervenții și misiuni în perioada 12-13.01.2022

BULETIN INFORMATIV

Intervenții, misiuni și activități preventive în perioada 12.01.2022 – 13.01.2022

 

În perioada 12.01.2022, ora 06:00 – 13.01.2022, ora 06:00, pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit pentru gestionarea a 290 situații de urgență produse în municipiul București și în județul Ilfov.

Ponderea cea mai mare a numărului de intervenții o reprezintă cazurile pentru acordarea primului ajutor calificat, în număr de 250. În perioada menționată s-a intervenit pentru stingerea a 5 incendii și pentru soluționarea altor 35 de solicitări diverse (salvare animale, deblocare din medii ostile vieții etc.), respectiv 43 cazuri în care au fost implicate persoane infectate cu noul coronavirus (SARS-CoV-2).

Tot în această perioadă, specialiștii inspecției de prevenire și personalul operativ, împreună cu reprezentanți ai altor instituții cu atribuții de control, au desfășurat o serie de activități specifice pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus astfel:  au fost efectuate două controale de prevenire și două verificări la operatori economici. În urma acțiunilor desfășurate au fost aplicate nouă sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 2.000 lei.

În contextul epidemiologic vă reamintim câteva reguli privind purtarea măștii de protecție:

  • Începând din 8 ianuarie 2022 masca de protecție trebuie purtată în toate spațiile publice închise și deschise. ATENȚIE!! Acest lucru înseamnă că masca trebuie purtată și pe stradă.
  • Măștile din material textil sau plastic nu sunt eficiente pentru prevenirea infectării, cele mai eficiente fiind cele chirurgicale cu trei pliuri sau cele FFP 2. Nu purtați măști din material textil sau plastic pentru că riscați să vă îmbolnăviți și să îi îmbolnăviți pe cei din jurul dumneavoastră. Singurele măști acceptate sunt cele chirugicale și cele FFP 2.

 

Persoane exceptate de la portul măștii:

  • Copiii cu vârste sub 5 ani
  • Persoanele care sunt singure în birou
  • Prezentatorii tv și invitații acestora, cu condiția păstrării distanței de 3 metri între persoane
  • Reprezentanții cultelor religioase, în timpul slujbelor, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane
  • Vorbitorii aflați în spații închise sau deschise, cu condiția păstrarii distanței de 3 metri față de alte persoane
  • Persoanele care desfășoară activități fizice intense sau în condiții de muncă solicitate, ori activități sportive
  • Persoanele cu dizabilități cognitive

Pot fi scutite de portul măștii, la locul de muncă, persoanele care suferă de boli ce afectează capacitatea de oxigenare, dar numai după evaluarea medicului de medicina muncii.

Toate detaliile privind portul măștii pot fi găsite în Ordinul de ministru comun(Ministerul Sănătății și Ministerul Afacerilor Interne) numărul 30/1/7 ianuarie 2022.

Totodată, vă informăm cu privire la hotărârile adoptate de Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență (C.M.B.S.U.) și de Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ilfov (C.J.S.U.IF.), referitoare la măsurile de prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Acestea pot fi accesate la următoarele link-uri:

 

Buletin informativ intervenții 12.01-13.01.2022-ISUBIF

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

 
 

Contact