Intervenții și misiuni în perioada 12-13.09.2023
BULETIN INFORMATIV
Intervenții, misiuni și activități preventive în perioada 12.09.2023 – 13.09.2023
În perioada 12.09.2023, ora 06:00 – 13.09.2023, ora 06:00, pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit pentru gestionarea a 384 situații de urgență produse în municipiul București și județul Ilfov.
Ponderea cea mai mare a numărului de intervenții o reprezintă cazurile pentru acordarea primului ajutor calificat, în număr de 313. În perioada menționată s-a intervenit pentru stingerea a 11 incendii și pentru soluționarea altor 60 de solicitări diverse (salvare animale, deblocare din medii ostile vieții, etc.).
În această perioadă pompierii ISU B-IF au intervenit pentru stingerea mai multor incendii de vegetație uscată, printre care:
- ieri, 12.09.2023 în jurul orei 12:34, pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la vegetație uscată pe strada Drumul Poiana Pietrei, din sectorul 1 al Capitalei. Incendiul s-a manifestat pe o suprafață totală de aproximativ 5.000 mp, acesta fiind localizat și lichidat rapid în limitele găsite. Pentru gestionarea situației de urgență s-a intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă;
- tot ieri, 09.2023, în jurul orei 22:43, un alt incendiu de vegetație uscată și gunoi menajer s-a produs în localitatea Vidra, sat Sintești, din județul Ilfov, pe o suprafață de aproximativ 10.000 mp. Pentru localizarea și lichidarea acestuia au intervenit două autospeciale de stingere cu apă și spumă.
Având în vedere pericolul real pe care îl reprezintă arderea necontrolată a vegetației uscate atât pentru viață, cât și pentru bunurile oamenilor, vă amintim că incendierea vegetației uscate este interzisă și vă recomandăm:
- nu utilizați focul deschis în zonele cu vegetație uscată, la distanțe mai mici de 40 m față de locurile cu pericol de explozie: gaze și lichide combustibile, vapori inflamabili, explozivi etc, respectiv 10 m față de materiale combustibile: lemn, hârtie, textile, bitum etc, fără a-l supraveghea și asigura prin măsuri corespunzătoare;
- nu aruncați țigările nestinse în apropierea vegetației uscate;
- restricționați orice activitate din care ar putea rezulta producerea unui incendiu;
- nu lăsați copiii nesupravegheați, cu mijloace ce pot produce aprinderea (chibrituri, brichete etc.).
Acordați atenție pregătirii în situații de urgență. Pentru informații complete privind măsurile și regulile de comportare specifice tipurilor de risc accesați https://fiipregatit.ro/
În această perioadă, specialiștii inspecției de prevenire și personalul operativ au desfășurat o serie de activități specifice pe linia prevenirii situațiilor de urgență. Au fost efectuate 11 controale de prevenire. În urma acțiunilor desfășurate au fost aplicate 24 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 52.000 lei.
BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE