INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Intervenții și misiuni în perioada 12-13.10.2021

BULETIN INFORMATIV

Intervenții, misiuni și activități preventive în perioada 12.10.2021- 13.10.2021

În perioada 12.10.2021, ora 06:00 – 13.10.2021, ora 07:00, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov (ISU B-IF) au intervenit pentru gestionarea a 446 situații de urgență produse în municipiul București și în județul Ilfov.

Ponderea cea mai mare a numărului de intervenții o reprezintă cazurile pentru acordarea primului ajutor calificat, în număr de 406. În perioada menționată s-a intervenit pentru stingerea a 10 incendii și pentru soluționarea altor 25 de solicitări diverse (salvare animale, deblocare din medii ostile vieții etc.), respectiv 247 cazuri în care au fost implicate persoane infectate cu noul coronavirus (SARS-CoV-2).

În cursul zilei de ieri, 12.10.2021, pompierii ISU B-IF au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la un magazin și la o parte din acoperișul clădirii învecinate, în strada Samoilă Risipitu, din sectorul 5 al Capitalei.  Echipajele ajunse la locul intervenției au constatat că incendiul se manifesta cu degajări mari de fum, pe o suprafață totală de aproximativ 200 mp. Incendiul a fost localizat rapid și ulterior lichidat, iar în urma evenimentului nu au existat victime. Pentru gestionarea situației de urgență s-a intervenit cu patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, un echipaj de descarcerare, iar sprijinul pe partea medicală a fost asigurat de către un echipaj SABIF.

În această perioadă, specialiștii inspecției de prevenire și personalul operativ, împreună cu reprezentanți ai altor instituții cu atribuții de control, au desfășurat o serie de activități specifice pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus astfel: 6 controale de prevenire și 6 verificări la operatorii economici. În urma acțiunilor desfășurate au fost aplicate 33 de sancțiuni contravenționale.

Reamintim că detalii suplimentare privind campania de vaccinare împotriva COVID-19 pot fi accesate la acest link: https://vaccinare-covid.gov.ro/

Totodată, puteți consulta hotărârile adoptate de către Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă și de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov prin accesarea următoarelor link-uri:

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Buletin informativ intervenții 12.10-13.10.2021-ISUBIF

f
 
 

Contact