INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Intervenții și misiuni în perioada 12 – 13.12.2023

BULETIN INFORMATIV

 

Intervenții, misiuni și activități preventive în perioada 12 – 13.12.2023

 

În perioada 12.12.2023, ora 06:00 – 13.12.2023, ora 06:00, pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit pentru gestionarea a 369 de situații de urgență produse în municipiul București și județul Ilfov.

Ponderea cea mai mare a numărului de intervenții o reprezintă cazurile pentru acordarea primului ajutor calificat, în număr de 318. În perioada menționată s-a intervenit pentru stingerea a 10 incendii și pentru soluționarea altor 41 de solicitări diverse (salvare animale, deblocare din medii ostile vieții, etc.).

Ieri, 12.12.2023, pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la un bloc, situat în Șoseaua Olteniței din sectorul 4 al Capitalei. Incendiul s-a manifestat la un rost de dilatare, mocnit și cu degajări de fum. În urma evenimentului nu au rezultat victime. Pentru gestionarea situației de urgență s-a intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială de descarcerare și în sprijin un echipaj SABIF.

În contextul scăderii temperaturilor, în vederea prevenirii incendiilor la locuințe, vă reamintim principalele reguli și măsuri pe care trebuie să le respectați în sezonul rece:

  • lucrările de întreținere, revizii și reparații la instalațiile și aparatele electrice se execută numai de către personal calificat și autorizat;
  • aparatele electrice sub tensiune trebuie supravegheate permanent și nu se vor lăsa la îndemâna copiilor;
  • verificați, curățați și reparați, sobele și coșurile de fum;
  • izolați termic coșurile de fum față de elementele combustibile ale acoperișului (grinzi, astereală etc);
  • nu utilizați aparate electrice, cabluri electrice, prize, întrerupătoare, dispozitive de protecție cu defecțiuni sau improvizații;
  • nu suprasolicitați rețelele electrice prin folosirea simultană a mai multor receptori;
  • supravegheați aparatele electrice sub tensiune, cum sunt: fier de călcat, reșou, radiator și altele asemenea;
  • nu amplasați produsele, materialele și substanțele combustibile în apropierea surselor de căldură;
  • nu utilizați reșouri, aparate de călcat, aeroterme electrice improvizate și fără asigurarea măsurilor de izolare față de materialele și elementele combustibile din spațiul sau încăperea respectivă;
  • nu se recomandă folosirea sobelor și a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizații, supraalimentate cu combustibil sau nesupravegheate, utilizarea sobelor fără ușițe la focare și cenușare, defecte sau neizolate corespunzător față de elementele combustibile ale clădirilor.

 

 BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

f
 
 

Contact