INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Intervenții și misiuni în perioada 13-14.01.2022

 

BULETIN INFORMATIV

 

Intervenții, misiuni și activități preventive în perioada 13.01.2022 – 14.01.2022

 

 

În perioada 13.01.2022, ora 06:00 – 14.01.2022, ora 06:00, pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit pentru gestionarea a 295 situații de urgență produse în municipiul București și în județul Ilfov.

Ponderea cea mai mare a numărului de intervenții o reprezintă cazurile pentru acordarea primului ajutor calificat, în număr de 240. În perioada menționată s-a intervenit pentru stingerea a 6 incendii și pentru soluționarea altor 49 de solicitări diverse (salvare animale, deblocare din medii ostile vieții etc.), respectiv 41 cazuri în care au fost implicate persoane infectate cu noul coronavirus (SARS-CoV-2).

 

Noi reguli pentru izolarea persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2

 

Persoanele infectate cu virusul SARS-CoV-2 (au rezultat pozitiv la testul RT-PCR sau antigen) care nu prezintă simptome vor fi izolate, la domiciliu sau instituționalizat, pentru o perioadă de 7 zile dacă sunt vaccinate sau trecute prin boală în ultimele 180 de zile, sau pentru o perioadă de 10 zile dacă sunt nevaccinate sau nu au trecut prin boală în ultimele 180 de zile.

Persoanele infectate cu virusul SARS-CoV-2 care prezintă simptome vor fi evaluate de către medicul de familie sau în centrele de evaluare.

IMPORTANT!! La centrele de evaluare se pot prezenta doar persoanele care au primit rezultatul poztiv al unui test RT-PCR sau antigen. La centrele de evaluare nu se realizează testare.

Persoanele care prezintă forme grave trebuie să apeleze în continuare la 112 și vor fi preluați de către echipajele de ambulanță și SMURD.

Toate detaliile în privința măsurilor de izolare, definiției de caz COVID-19 și a celorlate măsuri din domeniul sănătății publice pot fi găsite în Ordinul Ministrului Sănătății numărul 35 din 7 ianuarie 2022.

Suspendarea temporară a măsurii de carantină

 

Pentru situații deosebite care vizează participarea la evenimente familiale legate de naștere, căsătorie sau deces, deplasări pentru intervenții/tratamente medicale în cazuri care nu suportă amânare cum ar fi afecțiuni oncologice, insuficiență renală cronică în program de hemodializă, fără a se limita la acestea, preschimbare documente de identitate, părăsirea țării, prezentarea la centrul de vaccinare conform programării în vederea vaccinării ș.a., poate fi analizată suspendarea temporară a măsurii de carantină, pe baza documentelor justificative.

Analiza este realizată la nivelul centrelor județene de coordonare și conducere a intervenției.

 

Totodată, vă informăm cu privire la hotărârile adoptate de Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență (C.M.B.S.U.) și de Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ilfov (C.J.S.U.IF.), referitoare la măsurile de prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Acestea pot fi accesate la următoarele link-uri:

 

 

 

 

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Buletin informativ intervenții 13.01-14.01.2022-ISUBIF

 

 

 
 

Contact