INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Intervenții și misiuni în perioada 13-14.09.2023

BULETIN INFORMATIV

  Intervenții, misiuni și activități preventive în perioada 13.09.2023 – 14.09.2023

 

În perioada 13.09.2023, ora 06:00 – 14.09.2023, ora 06:00, pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit pentru gestionarea a 388 situații de urgență produse în municipiul București și județul Ilfov.

Ponderea cea mai mare a numărului de intervenții o reprezintă cazurile pentru acordarea primului ajutor calificat, în număr de 308. În perioada menționată s-a intervenit pentru stingerea a 14 incendii și pentru soluționarea altor 66 de solicitări diverse (salvare animale, deblocare din medii ostile vieții, etc.).

Ziua de 13 septembrie este o zi importantă pentru noi – Ziua Pompierilor din România. Am aniversat ieri 175 de ani de la luptele eroice ale pompierilor militari contra trupelor otomane din Dealul Spirii. Cu acest prilej a avut loc, în dimineața zilei de ieri, un ceremonial de depunere de coroane la Monumentul Eroilor Pompieri din București. De asemenea, am organizat în toate subunitățile de pompieri din municipiul București și județul Ilfov “Ziua Porților Deschise” pentru toți cei dornici să ne viziteze.

Începând de ieri, ziua de 13 septembrie are semnificație aparte pentru pompierii ISU B-IF. După 30 de ani, în București, a fost operaționalizată o nouă unitate de pompieri, construită de Primăria Sectorului 4, pe strada Perșani nr. 2. Astfel, timpul de răspuns pentru solicitările din zona de sud a Capitalei, în sectoarele 4 și 5, dar și în localitatea Jilava, va fi redus semnificativ.

În această perioadă, specialiștii inspecției de prevenire și personalul operativ au desfășurat o serie de activități specifice pe linia prevenirii situațiilor de urgență. Au fost efectuate două controale de prevenire. În urma acțiunilor desfășurate au fost aplicate șase sancțiuni contravenționale, în cuantum de 82.500 lei.

 BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

f
 
 

Contact