INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Intervenții și misiuni în perioada 13 – 14.11.2023

BULETIN INFORMATIV

Intervenții, misiuni și activități preventive în perioada 13.11.2023 – 14.11.2023

 

În perioada 13.11.2023, ora 06:00 – 14.11.2023, ora 06:00, pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit pentru gestionarea a 335 de situații de urgență produse în municipiul București și județul Ilfov.

Ponderea cea mai mare a numărului de intervenții o reprezintă cazurile pentru acordarea primului ajutor calificat, în număr de 300. În perioada menționată s-a intervenit pentru stingerea a șapte incendii și pentru soluționarea altor 28 de solicitări diverse (salvare animale, deblocare din medii ostile vieții, etc.).

În cursul zilei de ieri, 13.11.2023, pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la o hală de producție și depozitare în Bulevardul Dimitrie Pompeiu. La sosirea primelor echipaje de pompieri s-a constatat că incendiul se desfășura într-o cameră tehnică unde erau depozitate dulapuri metalice și diverse materiale plastice, pe o suprafață de 150 de metri pătrați din cei aproximativ 2000 de metri pătrați ai clădirii. Incendiul a fost localizat și lichidat rapid în limitele găsite, astfel evitându-se propagarea acestuia la întreaga clădire. În urma incendiului nu au rezultat victime. Pentru gestionarea situației de urgență s-a intervenit cu 10 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială de descarcerare, o ambulanță SMURD și un echipaj de terapie intensivă mobilă.

În această perioadă, specialiștii inspecției de prevenire și personalul operativ au desfășurat o serie de activități specifice pe linia prevenirii situațiilor de urgență. Au fost efectuate șase controale de prevenire și două informări preventive. În urma acțiunilor desfășurate au fost aplicate 24 de sancțiuni în cuantum de 3.000 lei.

 

 BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

f
 
 

Contact