INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Intervenții și misiuni în perioada 13-14.12.2021

BULETIN INFORMATIV

Intervenții, misiuni și activități preventive în perioada 13.12.2021 – 14.12.2021

 

În perioada 13.12.2021, ora 06:00 – 14.12.2021, ora 06:00, pompierii din cadrul (ISU B-IF) au intervenit pentru gestionarea a 273 situații de urgență produse în municipiul București și în județul Ilfov.  Ponderea cea mai mare a numărului de intervenții o reprezintă cazurile pentru acordarea primului ajutor calificat, în număr de 233. În perioada menționată s-a intervenit pentru stingerea a 4 incendii și pentru soluționarea altor 36 de solicitări diverse (salvare animale, deblocare din medii ostile vieții etc.), respectiv 10 cazuri în care au fost implicate persoane infectate cu noul coronavirus (SARS-CoV-2).

Luni, 13.12.2021, ISU B-IF a fost solicitat să intervină în strada Drumul Gura Caliței din sectorul 3 al Capitalei, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un apartament aflat în ansamblul rezidențial Pallady Residence. La locul intervenției, pompierii au constatat că incendiul se manifesta în bucătărie, cu flacără deschisă și degajări mari de fum. Intervenția promptă a pompierilor a făcut ca incendiul să nu se extindă si la apartamentele învecinate. Pentru gestionarea situației de urgență s-a intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, un echipaj de descarcerare și un echipaj de prim ajutor SMURD. În urma evenimentului, nu au rezultat victime.

Tot ieri, pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, un echipaj de descarcerare și un echipaj de prim ajutor SMURD, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o magazie aflată în curtea unei biserici din strada Doamna Ghica din sectorul 2, București. La locul intervenției, pompierii au constatat că incendiul se manifesta generalizat, cu degajări mari de fum, pe o suprafață totală de aproximativ 10-15 mp. În scurt timp, echipajele de intervenție au localizat și lichidat incendiul, în limitele găsite.

În această perioadă, specialiștii inspecției de prevenire și personalul operativ, împreună cu reprezentanți ai altor instituții cu atribuții de control, au desfășurat o serie de activități specifice pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus astfel: 3 controale de prevenire și 3 verificări la operatorii economici. În urma acțiunilor desfășurate au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale în cuantum de 5.000 lei.

Buletin informativ intervenții 13-14.12.2021-ISUBIF

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

f
 
 

Contact