INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Intervenții și misiuni în perioada 13 – 14.12.2023

BULETIN INFORMATIV

Intervenții, misiuni și activități preventive în perioada 13-14.12.2023

 

În perioada 13.12.2023, ora 06:00 – 14.11.2023, ora 06:00, pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit pentru gestionarea a 340 de situații de urgență produse în municipiul București și județul Ilfov.

Ponderea cea mai mare a numărului de intervenții o reprezintă cazurile pentru acordarea primului ajutor calificat, în număr de 268. În perioada menționată s-a intervenit pentru stingerea a șase incendii și pentru soluționarea altor 66 de solicitări diverse (salvare animale, deblocare din medii ostile vieții etc.).

Ieri, 13.12.2023, pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la o casă tip parter, situată în Calea București din comuna Balotești, județul Ilfov. La sosirea echipajelor de pompieri incendiul se manifesta la acoperiș și în interior pe o suprafață de aproximativ 100mp. Datorită intervenției rapide a pompierilor, incendiul a fost localizat rapid în limitele găsite, astfel evitându-se propagarea acestuia la întreaga locuință. În urma intervenției nu au existat victime. Pentru gestionarea situației de urgență au intervenit trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD.

Tot ieri, 13.12.2023, pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la o hală, situat în strada Peleș din sectorul 3 al Capitalei. La sosirea primelor echipaje de pompieri s-a constatat că incendiul se manifesta generalizat în interior și la acoperișul imobilului pe o suprafață de aproximativ 600 mp. Incendiul a fost localizat și lichidat în limitele găsite, astfel evitându-se propagarea la casele învecinate. În urma incendiului o persoană a fost asistată medical în urma unui atac de panică. Pentru gestionarea situației de urgență s-a intervenit cu nouă autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială de descarcerare, echipajul C.B.R.N. și o ambulanță SMURD.

În dimineața acestei zile, 14.12.2023, pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit ca urmare a producerii unui accident rutier pe Șoseaua de Centură – Bragadiru, din județul Ilfov. La sosirea echipajelor de pompieri s-a constatat că accidentul s-a produs între două autocamioane, în urma căruia au rezultat două victime, dintre care una încarcerată. După întreprinderea manevrelor de descarcerare și de acordare a primului ajutor calificat, cele două victime au fost stabilizate și transportate la spital. Pentru gestionarea situației de urgență s-a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, Detașamentul Special de Salvatori, o autospecială de descarcerare și două ambulanțe SMURD.

În această perioadă, specialiștii inspecției de prevenire și personalul operativ au desfășurat o serie de activități specifice pe linia prevenirii situațiilor de urgență. Au fost efectuate șapte controale de prevenire și o informare preventivă. În urma acțiunilor desfășurate au fost aplicate 35 de sancțiuni în cuantum de 25.000 lei.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

f
 
 

Contact