INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Intervenții și misiuni în perioada 14-15.07.2021

BULETIN INFORMATIV

 

Intervenții, misiuni și activități preventive în perioada  14.07.2021- 15.07.2021

        În perioada 14.07.2021, ora 06:00 – 15.07.2021, ora 06:00, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov au intervenit pentru gestionarea a 371 situații de urgență, produse în municipiul București și în județul Ilfov.

        Ponderea cea mai mare a numărului de intervenții o reprezintă cazurile pentru acordarea primului ajutor calificat, în număr de 303. În perioada menționată s-a intervenit pentru stingerea a 10 incendii și pentru soluționarea altor 45 solicitări diverse (salvare animale, deblocare din medii ostile vieții etc.), respectiv 1 caz în care a fost implicată o persoană infectată cu noul coronavirus (SARS-CoV-2).

         În data de 14.07.2021, ora 14:25, pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la un container metalic în str. Atomiștilor, oraș Măgurele, jud. Ilfov. La fața locului, forțele de intervenție au constatat că ardeau aproximativ 24 metri pătrați de mobilier depozitat în containerul metalic, fără posibilități de propagare. În urma evenimentului nu au rezultat victime.

Pentru gestionarea situației de urgență s-a intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială de descarcerare și un echipaj medical SABIF.

În cursul zilei de ieri, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov a desfășurat o acțiune de informare a populației și instituțiilor aflate în vecinătatea Detașamentului de Pompieri Obor, situat în Bulevardul Ferdinand I nr. 139, sector 2, București, privind Consultarea Publică  ce va avea loc în data de 23.07.2021, ora 10.00.  În cadrul consultării publice, orice persoană sau instituție interesată poate să ofere sugestii, recomandări, să adreseze sau să facă propuneri care să ajute la finalizarea Planului de Management de Mediu și Social întocmit pentru lucrările ce vizează sediul Detașamentului de Pompieri Obor. Planul poate fi consultat pe site-ul IGSU, la pagina Finanțare Extenă\Proiect Banca Mondială.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteo cod galben de caniculă și disconfort termic, pentru municipiul București și județul Ilfov, pentru zilele de 14 și 15 iulie. Indicele temperatură-umezeală (ITU),  a depășit pragul critic de 80 de unități.

Tot în această perioadă, specialiștii inspecției de prevenire și personalul operativ, împreună cu reprezentanți ai altor instituții cu atribuții de control, au desfășurat o serie de activități specifice pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus astfel: 7 informări preventive, 12 controale de prevenire și 16 verificări la operatorii economici. În urma acțiunilor desfășurate au fost aplicate 29 sancțiuni contravenționale, î§n cuantum total de 3.000 lei.

 

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Buletin informativ intervenții – 14-15.07.2021-ISUBIF

f
 
 

Contact