Intervenții și misiuni în perioada 14 – 15.11.2023
BULETIN INFORMATIV
Intervenții, misiuni și activități preventive în perioada 14.11.2023 – 15.11.2023
În perioada 14.11.2023, ora 06:00 – 15.11.2023, ora 06:00, pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit pentru gestionarea a 347 de situații de urgență produse în municipiul București și județul Ilfov.
Ponderea cea mai mare a numărului de intervenții o reprezintă cazurile pentru acordarea primului ajutor calificat, în număr de 306. În perioada menționată s-a intervenit pentru stingerea a șase incendii și pentru soluționarea altor 35 de solicitări diverse (salvare animale, deblocare din medii ostile vieții, etc.).
Recomandări privind prevenirea incendiilor la locuințe pentru sezonul rece
În vederea prevenirii producerii incendiilor la locuințe, vă reamintim principalele reguli și măsuri pe care trebuie să le respectați în sezonul rece:
- lucrările de întreținere, revizii și reparații la instalațiile și aparatele electrice se execută numai de către personal calificat și autorizat;
- aparatele electrice sub tensiune trebuie supravegheate permanent și nu se vor lăsa la îndemâna copiilor;
- verificați, curățați și reparați, sobele și coșurile de fum;
- izolați termic coșurile de fum față de elementele combustibile ale acoperișului (grinzi, astereală etc);
- nu utilizați aparate electrice, cabluri electrice, prize, întrerupătoare, dispozitive de protecție cu defecțiuni sau improvizații;
- nu suprasolicitați rețelele electrice prin folosirea simultană a mai multor receptori;
- supravegheați aparatele electrice sub tensiune, cum sunt: fier de călcat, reșou, radiator și altele asemenea;
- nu amplasați produsele, materialele și substanțele combustibile în apropierea surselor de căldură;
- nu utilizați reșouri, aparate de călcat, aeroterme electrice improvizate și fără asigurarea măsurilor de izolare față de materialele și elementele combustibile din spațiul sau încăperea respectivă;
- nu se recomandă folosirea sobelor și a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizații, supraalimentate cu combustibil sau nesupravegheate, utilizarea sobelor fără ușițe la focare și cenușare, defecte sau neizolate corespunzător față de elementele combustibile ale clădirilor.
În această perioadă, specialiștii inspecției de prevenire și personalul operativ au desfășurat o serie de activități specifice pe linia prevenirii situațiilor de urgență. Au fost efectuate 14 controale de prevenire și o informare preventivă. În urma acțiunilor desfășurate au fost aplicate 37 de sancțiuni în cuantum de 68.000 lei.
BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE