INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Intervenții și misiuni în perioada 15 – 16.11.2023

BULETIN INFORMATIV

Intervenții, misiuni și activități preventive în perioada 15 – 16.11.2023

 

În perioada 15.11.2023, ora 06:00 – 16.11.2023, ora 06:00, pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit pentru gestionarea a 306 situații de urgență produse în municipiul București și județul Ilfov.

Ponderea cea mai mare a numărului de intervenții o reprezintă cazurile pentru acordarea primului ajutor calificat, în număr de 244. În perioada menționată s-a intervenit pentru stingerea a șase incendii și pentru soluționarea altor 56 de solicitări diverse (salvare animale, deblocare din medii ostile vieții, etc.).

Ieri, 15.11.2023, pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la o casă situată pe strada Cucuteni, din sectorul 5 al Capitalei. În  momentul sosirii primelor echipaje de intervenție, incendiul se manifesta la mansarda unui imobil cu flacăra deschisă și degajări mari de fum, pe o suprafață totală de aproximativ 150 mp. În urma evenimentului, o persoană cu atac de panică a fost asistată medical de către echipajul de prim ajutor, ulterior refuzând transportul la spital. Pentru gestionarea situației de urgență au intervenit cinci autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD.

În această perioadă, specialiștii inspecției de prevenire și personalul operativ au desfășurat o serie de activități specifice pe linia prevenirii situațiilor de urgență. Au fost efectuate opt controale de prevenire și patru informări preventive. În urma acțiunilor desfășurate au fost aplicate 44 de sancțiuni în cuantum de 72.500 lei.

 BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

f
 
 

Contact