INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Intervenții și misiuni în perioada 15 – 16.12.2022

BULETIN INFORMATIV

 

Intervenții, misiuni și activități preventive în perioada 15.12.2022 – 16.12.2022

 

În perioada 15.12.2022, ora 06:00 – 16.12.2022, ora 06:00, pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit pentru gestionarea a 321 situații de urgență produse în municipiul București și Ilfov.

Ponderea cea mai mare a numărului de intervenții o reprezintă cazurile pentru acordarea primului ajutor calificat, în număr de 291. În perioada menționată s-a intervenit pentru stingerea a trei incendii și pentru soluționarea altor 27 de solicitări diverse (salvare animale, deblocare din medii ostile vieții etc.).

În această perioadă, specialiștii inspecției de prevenire și personalul operativ au desfășurat o serie de activități specifice pe linia prevenirii situațiilor de urgență. Au fost  efectuate nouă controale de prevenire iar în urma acțiunilor desfășurate au fost aplicate 50 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 23.000 lei.

 

Recomandări

 

În vederea prevenirii producerii incendiilor la locuințe, vă reamintim principalele reguli și măsuri pe care trebuie să le respectați în sezonul rece:

  • lucrările de întreținere, revizii și reparații la instalațiile și aparatele electrice se execută numai de către personal calificat și autorizat;
  • aparatele electrice sub tensiune trebuie supravegheate permanent și nu se vor lăsa la îndemâna copiilor;
  • verificați, curățați și reparați, sobele și coșurile de fum;
  • izolați termic coșurile de fum față de elementele combustibile ale acoperișului (grinzi, astereală etc).

Se interzice!

  • utilizarea aparatelor electrice, cablurilor electrice, prizelor, întrerupătoarelor, dispozitivelor de protecție cu defecțiuni sau improvizații;
  • suprasolicitarea rețelei electrice prin folosirea simultană a mai multor receptori;
  • nesupravegherea aparatelor electrice sub tensiune, cum sunt: fier de călcat, reșou, radiator și altele asemenea;
  • amplasarea produselor, materialelor și substanțelor combustibile în apropierea surselor de căldură;
  • utilizarea reșourilor, aparatelor de călcat, aerotermelor electrice improvizate și fără asigurarea măsurilor de izolare față de materialele și elementele combustibile din spațiul sau încăperea respectivă;
  • folosirea sobelor și a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizații, supraalimentate cu combustibil sau nesupravegheate, utilizarea sobelor fără ușițe la focare și cenușare, defecte sau neizolate corespunzător față de elementele combustibile ale clădirilor.

Buletin informativ intervenții 15.12-16.12.2022-ISUBIF

 

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

 
 

Contact