INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Intervenții și misiuni în perioada 15-18.01.2021

În perioada 15.01.2021, ora 06:00 – 18.01.2021, ora 06:00, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov (ISU B-IF) au intervenit pentru gestionarea a 836 situații de urgență, produse în municipiul București și în județul Ilfov.

Ponderea cea mai mare a numărului de intervenții o reprezintă cazurile pentru acordarea primului ajutor calificat, în număr de 732. În perioada menționată am intervenit pentru stingerea a 29 de incendii și pentru soluționarea altor 50 de solicitări (salvare animale, deblocare din medii ostile vieții etc), respectiv 177 de cazuri în care au fost implicate persoane infectate cu noul coronavirus (SARS-CoV-2).

În data de 15.01.2021, în jurul orei 15:00, echipajele ISU București-Ilfov au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la un service auto, în strada Răcari din sectorul 3 al capitalei. Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 60m2, iar două persoane au fost asistate medical la locul intervenției, fără a necesita transportul la spital. Pentru gestionarea situației de urgență s-a intervenit cu opt autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și un echipaj de prim ajutor SMURD.

Ca urmare a unui apel la numărul unic de urgență 112, în cursul zilei de 16.01.2021, pompierii alpiniști din cadrul Grupului Special de Salvatori al ISU B-IF, au intervenit pentru o tentativă de suicid prin precipitare de pe Podul Grand. Din fericire, bărbatul în vârstă de 34 de ani a renunțat la gestul său și a fost preluat de echipajele de poliție.

La fața locului s-au deplasat și o autospecială de stingere, Detașamentul Special de Salvatori și o ambulanță SMURD.

O situație mai deosebită a fost reprezentată de intervenția din Bulevardul Constructorilor, din data de 16.01.2021, unde s-a produs un incendiu la un apartament. La ajungerea echipajelor de intervenție incendiul se manifesta cu mari degajări de fum. Din nefericire, ca urmare a situației de urgență, un bărbat de aproximativ 90 de ani a fost găsit decedat.

La fața locului s-a intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime și un echipaj de prim ajutor SMURD.

În urma analizei de risc, în baza Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, emisă la propunerea Direcției de Sănătate Publică a județului Ilfov, ținând cont de evaluarea epidemiologică avizată de către Institutul Național de Sănătate Publică, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a emis Ordinul cu nr. 6220 din 15.01.2021 privind instituirea carantinei zonale pentru comuna Dascălu, județul Ilfov.

Măsura a fost instituită începând cu data de 16.01.2021, ora 5:30, pentru o perioadă de 14 zile, până la data de 30.01.2021, ora 5:30.

Pentru informarea populației din localitatea menționată, ISU B-IF a remis mesaje prin sistemul Ro-Alert. Mai multe informații puteți găsi accesând acest link: https://if.prefectura.mai.gov.ro/comuna-dascalu-intra-in…/

Tot în această perioadă, specialiștii inspecției de prevenire și personalul operativ, împreună cu reprezentanți ai altor instituții cu atribuții de control, au desfășurat o serie de activități specifice pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, astfel: cinci controale de prevenire, opt informări preventive, opt verificări la operatorii economici și 80 la persoanele fizice. În urma acțiunilor desfășurate au fost aplicate nouă sancțiuni contravenționale.

Având în vedere informările meteorologice, emise de Administrația Națională de Meteorologie, potrivit cărora, în municipiul București și județul Ilfov, vremea va fi deosebit de rece, cu temperaturi care vor coborî sub -10 grade Celsius, iar pe parcursul nopților și al dimineților va fi ger, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov a luat măsuri pentru informarea populației prin intermediul panourilor electronice stradale și rețelele de socializare.

Pentru preîntâmpinarea producerii unor incendii în perioada sezonului rece, ISU B-IF recomandă cetățenilor să respecte următoarele măsuri de prevenire:

– lucrările de întreținere, revizii și reparații la instalațiile și aparatele electrice vor fi executate numai de către personal calificat și autorizat;

– aparatele electrice sub tensiune vor fi supravegheate permanent și nu se vor lăsa la îndemâna copiilor;

– coșurile de fum se vor izola față de elementele combustibile ale acoperișului (grinzi, astereală etc).

Totodată, reamintim că a fost operaționalizată platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19, care poate fi accesată la acest link: https://vaccinare-covid.gov.ro/

Buletin informativ intervenții 15-18 ianuarie 2021 ISUBIF

 
 

Statistici interventii

Anul 2018 / 86.834
Pompieri:19.428 | SMURD: 67.406

Ianuarie 2018/ 7.689
Pompieri: 1.376 | SMURD: 6.313

Ziua precedentă/ 251
Pompieri:36 | SMURD:215

Contact