INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Intervenții și misiuni în perioada 15-18.12.2023

BULETIN INFORMATIV

 

Intervenții, misiuni și activități preventive în perioada 15-18.12.2023

 

În perioada 15.12.2023, ora 06:00 – 18.12.2023, ora 06:00, pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit pentru gestionarea a 1098 de situații de urgență produse în municipiul București și județul Ilfov.

Ponderea cea mai mare a numărului de intervenții o reprezintă cazurile pentru acordarea primului ajutor calificat, în număr de 953. În perioada menționată s-a intervenit pentru stingerea a 24 de incendii și pentru soluționarea altor 121 de solicitări diverse (salvare animale, deblocare din medii ostile vieții etc.).

Sâmbătă, 16.12.2023, pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la un restaurant, situat pe strada Parc Ponton, localitatea Snagov, județul Ilfov. La sosirea echipajelor de pompieri incendiul se manifesta la nivelul mansardei și acoperișului, pe o suprafață de aproximativ 500 mp. În urma intervenției s-au autoevacuat 13 persoane și nu au rezultat victime. Pentru gestionarea situației de urgență au intervenit 11 autospeciale de stingere cu apă și spumă, două autospeciale de intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD.

În cursul dimineții de astăzi, 18.12.2023, pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament, situat pe Aleea Cricovul Sărat, din sectorul 4 al Capitalei. La sosirea echipajelor de pompieri incendiul se manifesta în bucătărie și pe hol cu degajări mari de fum. Datorită intervenției rapide a pompierilor, incendiul a fost localizat rapid în limitele găsite, astfel evitându-se propagarea acestuia la întreaga locuință. În urma incidentului au fost evacuate două persoane, s-au autoevacuat 22 de persoane sub îndrumarea pompierilor și a rezultat o victimă, asistată medical de către echipajul de prim ajutor, apoi transportată la spital. Pentru gestionarea situației de urgență au intervenit trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD

În această perioadă, specialiștii inspecției de prevenire și personalul operativ au desfășurat o serie de activități specifice pe linia prevenirii situațiilor de urgență. Au fost efectuate patru controale de prevenire și o informare preventivă. În urma acțiunilor desfășurate au fost aplicate 14 sancțiuni în cuantum de 67.500 lei.

 

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

f
 
 

Contact