INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Intervenții și misiuni în perioada 17-18.05.2021

BULETIN INFORMATIV

 

Intervenții, misiuni și activități preventive în perioada 17.05-18.05.2021

În perioada 17.05.2021, ora 06:00 – 18.05.2021, ora 06:00, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov au intervenit pentru gestionarea a 324 situații de urgență, produse în municipiul București și în județul Ilfov.

Ponderea cea mai mare a numărului de intervenții o reprezintă cazurile pentru acordarea primului ajutor calificat, în număr de 279. În perioada menționată s-a intervenit pentru stingerea a patru incendii și pentru rezolvarea altor 38 de solicitări (salvare animale, deblocare din medii ostile vieții etc.), respectiv 37 cazuri în care au fost implicate persoane infectate cu noul coronavirus (SARS-CoV-2).

În cursul zilei de ieri, 17.05.2021, pompierii ISU București-Ilfov au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la mansarda unui bloc P+2+M situat în strada Laurențiu Raiciu, localitatea Popești-Leordeni, jud. Ilfov. La momentul sosirii forțelor de intervenție, incendiul se manifesta la nivelul acoperișului, cu degajări mari de fum, pe o suprafață de aproximativ 600 mp. Intervenția promptă a pompierilor a condus la localizarea și lichidarea incendiului în limitele găsite, fără a permite extinderea la imobilele învecinate. Din fericire, nu au fost persoane rănite.

Pentru gestionarea situației de urgență s-a intervenit cu 18 autospeciale cu apă și spumă, trei autospeciale pentru intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială de descarcerare, SMURD și Detașamentu Special de Salvatori.

Tot în această perioadă, specialiștii inspecției de prevenire și personalul operativ, împreună cu reprezentanți ai altor instituții cu atribuții de control, au desfășurat o serie de activități specifice pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus astfel: două informări preventive, 11 controale de prevenire și 16 verificări la operatorii economici. În urma acțiunilor desfășurate au fost aplicate 29 de sancțiuni contravenționale.

Totodată, reamintim că a fost operaționalizată platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19, care poate fi accesată la acest link: https://vaccinare-covid.gov.ro/

 

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Buletin informativ-intervenții – 17.05-18.05.2021-ISUBIF

f
 
 

Contact