INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Intervenții și misiuni în perioada 17-18.03.2021

BULETIN INFORMATIV

Intervenții, misiuni și activități preventive în perioada 17-18.03.2021

În perioada 17.03.2021, ora 06:00 – 18.03.2021, ora 06:00, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov au intervenit pentru gestionarea a 341 situații de urgență, produse în municipiul București și în județul Ilfov.

Ponderea cea mai mare a numărului de intervenții o reprezintă cazurile pentru acordarea primului ajutor calificat, în număr de 310. În perioada menționată am intervenit pentru stingerea a douăincendii și pentru soluționarea altor 29 de solicitări (salvare animale, deblocare din medii ostile vieții etc.), respectiv 135 cazuri în care au fost implicate persoane infectate cu noul coronavirus (SARS-CoV-2).

În cursul zilei de ieri am intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament situat în bulevardul Timișoara din sectorul 6 al Capitalei. La momentul sosirii forțelor de intervenție, s-a constatat că incendiul se manifesta într-o cameră cu degajări mari de fum, pe o suprafață de aproximativ 10 mp. În urma intervenției prompte a pompierilor, incendiul a fost localizat rapid și lichidat în limitele găsite.

La faţa locului au acționat două autospeciale de stingere cu apă şi spumă,  o autospecială pentru salvare de  la înălţime, o autospecială de descarcerare și un echipaj SMURD.

Tot în această perioadă, specialiștii inspecției de prevenire și personalul operativ, împreună cu reprezentanți ai altor instituții cu atribuții de control, au desfășurat o serie de activități specifice pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, astfel: o informare  preventivă, șase controale de prevenire șicinci verificări la operatorii economici. În urma acțiunilor desfășurate au fost aplicate 26 de sancțiuni contravenționale în cuantum de 12500 lei.

Totodată, reamintim că a fost operaționalizată platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19, care poate fi accesată la acest link: https://vaccinare-covid.gov.ro/

 

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Buletin-informativ-intervenții-17.03-18.03.2021-ISUBIF

 
 

Contact