INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Intervenții și misiuni în perioada 17 – 20.11.2023

BULETIN INFORMATIV

Intervenții, misiuni și activități preventive în perioada 17.11.2023 – 20.11.2023

 

În perioada 17.11.2023, ora 06:00 – 20.11.2023, ora 06:00, pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit pentru gestionarea a 1036 situații de urgență produse în municipiul București și județul Ilfov.

Ponderea cea mai mare a numărului de intervenții o reprezintă cazurile pentru acordarea primului ajutor calificat, în număr de 906. În perioada menționată s-a intervenit pentru stingerea a 26 de incendii și pentru soluționarea altor 105 de solicitări diverse (salvare animale, deblocare din medii ostile vieții, etc.).

Duminică, 19.11.2023, pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament situat pe aleea Fruntaș Tudor Constantin din sectorul 3 al Capitalei. La sosirea primelor echipaje de intervenție, incendiul se manifesta în balcon pe o suprafață totală de aproximativ 15 mp. Datorită intervenției prompte a pompierilor acesta a fost localizat și lichidat rapid, astfel evitându-se propagarea la întregul apartament. Pentru gestionarea situației de urgență au intervenit trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD. În urma intervenției, nu au existat victime.

Tot duminică, 19.11.2023 pompierii din cadrul ISU B-IF au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă situată pe strada Nadeș din sectorul 1, municipiul București. Incendiul s-a manifestat la podul imobilului pe o suprafață totală de aproximativ 50 mp. Incendiul a fost localizat și lichidat rapid în limitele găsite. În urma evenimentului nu au rezultat victime. Pentru gestionarea situației de urgență au intervenit patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SABIF.

În dimineața zilei de astăzi, 20.11.2023 pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit la un accident rutier produs pe Șoseaua Gării Cățelu, ce a implicat două autoturisme, în care se aflau șapte persoane. Echipajele de intervenție au acționat pentru descarcerarea a cinci victime, care au fost ulterior stabilizate și transportate la spitalele din Capitală. Pentru gestionarea situației de urgență au fost angrenate următoarele resurse: o autospecială de stingere cu apă și spumă, două autospeciale pentru descarcerare, respectiv șase ambulanțe SMURD.

În această perioadă specialiștii inspecției de prevenire și personalul operativ au desfășurat o serie de activități specifice pe linia prevenirii situațiilor de urgență, astfel au fost efectuate șapte controale de prevenire și două informări preventive. În urma acțiunilor desfășurate au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 63.000 lei.

 BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

f
 
 

Contact