INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Intervenții și misiuni în perioada 17-20.12.2021

BULETIN INFORMATIV

 

Intervenții, misiuni și activități preventive în perioada 17.12.2021 – 20.12.2021

 

În perioada 17.12.2021, ora 06:00 – 20.12.2021, ora 06:00, pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit pentru gestionarea a 836 de situații de urgență produse în municipiul București și în județul Ilfov.

Ponderea cea mai mare a numărului de intervenții o reprezintă cazurile pentru acordarea primului ajutor calificat, în număr de 755. În perioada menționată s-a intervenit pentru stingerea a 21 de incendii și pentru soluționarea altor 110 solicitări diverse (salvare animale, deblocare din medii ostile vieții etc.), respectiv 23 de cazuri în care au fost implicate persoane infectate cu noul coronavirus (SARS-CoV-2).

În dimineața zilei de sâmbătă, 18.12.2021, pompierii din cadrul ISU B-IF au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un apartament situat în strada Cpt. Av. Nicolae Drossu din sectorul 1. La locul intervenției, pompierii au constatat că incendiul se manifesta într-o cameră, cu flacără deschisă, pe o suprafață de aproximativ 30 mp. Datorită intervenției prompte, incendiul a fost localizat și lichidat rapid, în limitele găsite. În urma evenimentului, au fost evacuate 12 persoane. Pentru gestionarea situației de urgență produsă s-a intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială pentru descarcerare și un echipaj SMURD.

Ieri, 19.12.2021, pompierii din cadrul ISU B-IF au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un apartament situat în Șoseaua Virtuții din sectorul 6. La locul intervenției, pompierii au constatat că incendiul se manifesta într-o cameră, pe o suprafață de aproximativ 25 mp. Datorită intervenției prompte a pompierilor, incendiul a fost localizat și lichidat rapid, în limitele găsite. În urma evenimentului, trei persoane au fost expuse la fum, ulterior fiind transportate la spital. Pentru gestionarea situației de urgență produsă s-a intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială pentru descarcerare, trei echipaje de prim-ajutor SMURD și un echipaj UTIM.

Tot în această perioadă, specialiștii inspecției de prevenire și personalul operativ, împreună cu reprezentanți ai altor instituții cu atribuții de control, au desfășurat o serie de activități specifice pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus astfel: opt controale de prevenire și opt verificări la operatorii economici. În urma acțiunilor desfășurate au fost aplicate 37 de sancțiuni contravenționale în cuantum de 500 lei.

În vederea prevenirii producerii incendiilor la locuințe, vă reamintim principalele reguli și măsuri pe care trebuie să le respectați în sezonul rece:

  • lucrările de întreținere, revizii și reparații la instalațiile și aparatele electrice se execută numai de către personal calificat și autorizat;
  • aparatele electrice sub tensiune trebuie supravegheate permanent și nu se vor lăsa la îndemâna copiilor;
  • verificați, curățați și reparați, sobele și coșurile de fum;
  • izolați termic coșurile de fum față de elementele combustibile ale acoperișului (grinzi, astereală etc).

   Se interzice!

  • utilizarea aparatelor electrice, cablurilor electrice, prizelor, întrerupătoarelor, dispozitivelor de protecție cu defecțiuni sau improvizații;
  • suprasolicitarea rețelei electrice prin folosirea simultană a mai multor receptori;
  • nesupravegherea aparatelor electrice sub tensiune, cum sunt: fier de călcat, reșou, radiator și altele asemenea;
  • amplasarea produselor, materialelor și substanțelor combustibile în apropierea surselor de căldură;
  • utilizarea reșourilor, aparatelor de călcat, aerotermelor electrice improvizate și fără asigurarea măsurilor de izolare față de materialele și elementele combustibile din spațiul sau încăperea respectivă;
  • folosirea sobelor și a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizații, supraalimentate cu combustibil sau nesupravegheate, utilizarea sobelor fără ușițe la focare și cenușare, defecte sau neizolate corespunzător față de elementele combustibile ale clădirilor.

Buletin informativ intervenții 17-20.12.2021-ISUBIF

 

 

 

 

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

f
 
 

Contact