INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Intervenții și misiuni în perioada 18–19.05.2023

BULETIN INFORMATIV

Intervenții, misiuni și activități preventive în perioada 18.05.2023 – 19.05.2023

 

În perioada 18.05.2023, ora 06:00 – 19.05.2023, ora 06:00, pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit pentru gestionarea a 337 de situații de urgență produse în municipiul București și județul Ilfov.

Ponderea cea mai mare a numărului de intervenții o reprezintă cazurile pentru acordarea primului ajutor calificat, în număr de 290. În perioada menționată s-a intervenit pentru stingerea a două incendii și pentru soluționarea altor 45 de solicitări diverse (salvare animale, deblocare din medii ostile vieții etc.).

Ieri, 18.05.2023, în jurul orei 10:36, pompierii din cadrul ISU B-IF au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu, produs ca urmare a unui accident rutier, între două autotrenuri de pe Șoseaua de Centură a Capitalei. La momentul sosirii echipajelor de pompieri, s-a constatat că incendiul se manifesta cu flacără și degajări mari de fum la nivelul ambelor autovehicule. În urma incendiului au rezultat două victime, o victima conștientă ce prezenta politraumatism transportată la spital, iar cea de-a doua găsită decedată. Pentru gestionarea situației de urgență s-a intervenit cu cinci autospeciale de stingere cu apă și spumă, Detașamentul Special de Salvatori, o autospecială de descarcerare, o autospecială cu spumogen, un echipaj CBRN, trei ambulanțe SMURD și în sprijin un echipaj SABIF.

În această perioadă specialiștii inspecției de prevenire și personalul operativ au desfășurat o serie de activități specifice pe linia prevenirii situațiilor de urgență, astfel au fost efectuate 12 controale de prevenire și o informare preventivă. În urma acțiunilor desfășurate au fost aplicate 41 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 70.500 lei.

 

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

f
 
 

Contact