INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Intervenții și misiuni în perioada 18-19.10.2021

BULETIN INFORMATIV

Intervenții, misiuni și activități preventive în perioada 18- 19.10.2021

În perioada 18.10.2021, ora 06:00 – 19.10.2021, ora 07:00, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov (ISU B-IF) au intervenit pentru gestionarea a 482 situații de urgență produse în municipiul București și în județul Ilfov.

Ponderea cea mai mare a numărului de intervenții o reprezintă cazurile pentru acordarea primului ajutor calificat, în număr de 447. În perioada menționată s-a intervenit pentru stingerea a 5 incendii și pentru soluționarea altor 30 de solicitări diverse (salvare animale, deblocare din medii ostile vieții etc.), respectiv 274 de cazuri în care au fost implicate persoane infectate cu noul coronavirus (SARS-CoV-2).

Pentru gestionarea numărului tot mai ridicat al intervențiilor în care sunt implicate persoane infectate cu noul coronavirus (SARS-CoV-2), Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov a primit sprijin cu ambulanțe tip B și autospeciale pentru transport personal şi victime multiple din partea următoarele inspectorate județene: Argeș, Bacău, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Satu Mare, Sălaj, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea și Vrancea.

În această perioadă, specialiștii inspecției de prevenire și personalul operativ, împreună cu reprezentanți ai altor instituții cu atribuții de control, au desfășurat o serie de activități specifice pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus astfel: două informări preventive, 3 controale de prevenire și 3 verificări la operatorii economici.

Totodată, reamintim că detalii suplimentare privind campania de vaccinare împotriva COVID-19 pot fi accesate la acest link: https://vaccinare-covid.gov.ro/

 BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

 
 

Contact