INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Intervenții și misiuni în perioada 19-20.10.2021

BULETIN INFORMATIV

Intervenții, misiuni și activități preventive în perioada 19.10.2021- 20.10.2021

 

În perioada 19.10.2021, ora 06:00 – 20.10.2021, ora 07:00, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov (ISU B-IF) au intervenit pentru gestionarea a 435 situații de urgență produse în municipiul București și în județul Ilfov.

Ponderea cea mai mare a numărului de intervenții o reprezintă cazurile pentru acordarea primului ajutor calificat, în număr de 465. În perioada menționată s-a intervenit pentru stingerea a 8 incendii și pentru soluționarea altor 34 de solicitări diverse (salvare animale, deblocare din medii ostile vieții etc.), respectiv 242 cazuri în care au fost implicate persoane infectate cu noul coronavirus (SARS-CoV-2).

În cursul nopții, pompierii ISU B-IF au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la o casă, în strada Tunari, din sectorul 2 al Capitalei. Echipajele ajunse la fața locului au constatat că incendiul se manifesta pe întreaga suprafață a casei, cu propagare la un imobil învecinat. Intervenția promptă a pompierilor a condus la localizarea incendiului și lichidarea rapidă, în limitele găsite. Pentru gestionarea situației de urgență s-a intervenit cu 5 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 2 autospeciale de intervenție și salvare de la înălțime, 2 echipaj de descarcerare și un echipaj SMURD.

În această perioadă, specialiștii inspecției de prevenire și personalul operativ, împreună cu reprezentanți ai altor instituții cu atribuții de control, au desfășurat o serie de activități specifice pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus astfel: 2 controale de prevenire și 2 verificări la operatorii economici. În urma acțiunilor desfășurate au fost aplicate 15 de sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 10500 lei.

Reamintim că detalii suplimentare privind campania de vaccinare împotriva COVID-19 pot fi accesate la acest link: https://vaccinare-covid.gov.ro/

Totodată, puteți consulta hotărârile adoptate de către Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă și de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov prin accesarea următoarelor link-uri:

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

f
 
 

Contact