INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Intervenții și misiuni în perioada 20-21.09.2021

 

BULETIN INFORMATIV

 

Intervenții, misiuni și activități preventive în perioada  20.09.2021- 21.09.2021

 

În perioada 20.09.2021, ora 06:00 – 21.09.2021, ora 06:00, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov (ISU B-IF) au intervenit pentru gestionarea a 367 situații de urgență produse în municipiul București și în județul Ilfov.

Ponderea cea mai mare a numărului de intervenții o reprezintă cazurile pentru acordarea primului ajutor calificat, în număr de 310. În perioada menționată s-a intervenit pentru stingerea a 9 incendii și pentru soluționarea altor 48 de solicitări diverse (salvare animale, deblocare din medii ostile vieții etc.), respectiv 106 de cazuri în care au fost implicate persoane infectate cu noul coronavirus (SARS-CoV-2).

În cursul zilei de ieri, pompierii ISU B-IF au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă, plan parter, din strada Aluniș, orașul Măgurele, județul Ilfov. La fața locului forțele de intervenție au constatat că incendiul se manifesta, cu flacără deschisă, la o anexă și la acoperișul locuinței, pe o suprafață de aproximativ 50 metri pătrați. În urma evenimentului, două persoane au suferit atac de panică, iar după acordarea primului ajutor, o persoană de sex feminin, în vârstă de 70 de ani, a fost transportată la Spitalul Clinic de Urgenta “Bagdasar-Arseni” de către un echipaj SMURD. Pentru gestionarea situației de urgență s-a intervenit cu 5 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială pentru descarcerare și un echipaj SMURD.

Totodată, în această perioadă, specialiștii inspecției de prevenire și personalul operativ, împreună cu reprezentanți ai altor instituții cu atribuții de control, au desfășurat o serie de activități specifice pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus astfel: 7 controale de prevenire și 7 verificări la operatorii economici. În urma acțiunilor desfășurate au fost aplicate 39 sancțiuni contravenționale în cuantum de 5000 lei.

 

 

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

f
 
 

Contact