INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Intervenții și misiuni în perioada 20-21.12.2023

BULETIN INFORMATIV

 

Intervenții, misiuni și activități preventive în perioada 20 – 21.12.2023

 

În perioada 20.12.2023, ora 06:00 – 21.12.2023, ora 06:00, pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit pentru gestionarea a 389 de situații de urgență produse în municipiul București și județul Ilfov.

Ponderea cea mai mare a numărului de intervenții o reprezintă cazurile pentru acordarea primului ajutor calificat, în număr de 329. În perioada menționată s-a intervenit pentru stingerea a 14 incendii și pentru soluționarea altor 46 de solicitări diverse (salvare animale, deblocare din medii ostile vieții etc.).

În cursul zilei de ieri, 20.12.2023, pompierii din cadrul ISU B-IF au desfășurat un exercițiu la Spitalul Clinic de Urgență București (SCUB), cu scopul de a verifica modul de intervenție, în regim integrat, a forțelor participante. La acest eveniment au participat forțe din cadrul ISU B-IF, DGPMB, DGJMB, SABIF și personal din cadrul SCUB. În cadrul exercițiului au fost puse în aplicare procedurile de intervenție specifice unui incendiu.

Tot ieri, 20.12.2023, pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la o casă, situată pe strada Crinul de Grădină din sectorul 3 al Capitalei. La sosirea primelor echipaje de pompieri s-a constatat că incendiul se manifesta generalizat pe întreaga suprafață a imobilului pe o suprafață de aproximativ 100 mp. Incendiul a fost localizat și lichidat în limitele găsite, astfel evitându-se propagarea la imobilele învecinate. În urma incendiului o victimă, bărbat 65 ani, a necesitat îngrijiri medicale. Pentru gestionarea situației de urgență s-a intervenit cu șapte autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime și o ambulanță SMURD.

În această perioadă, specialiștii inspecției de prevenire și personalul operativ au desfășurat o serie de activități specifice pe linia prevenirii situațiilor de urgență. Au fost efectuate cinci controale de prevenire și două informări preventive. În urma acțiunilor desfășurate au fost aplicate 30 de sancțiuni în cuantum de 3.000 lei.

 

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

f
 
 

Contact