INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Intervenții și misiuni în perioada 21-24.01.2022

BULETIN INFORMATIV

Intervenții, misiuni și activități preventive în perioada 21.01.2022 – 24.01.2022

 

În perioada 21.01.2022, ora 06:00 – 24.01.2022, ora 06:00, pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit pentru gestionarea a 1025 situații de urgență produse în municipiul București și în județul Ilfov.

Ponderea cea mai mare a numărului de intervenții o reprezintă cazurile pentru acordarea primului ajutor calificat, în număr de 872. În perioada menționată s-a intervenit pentru stingerea a 40 incendii și pentru soluționarea altor 113 de solicitări diverse (salvare animale, deblocare din medii ostile vieții etc.), respectiv 181 cazuri în care au fost implicate persoane infectate cu noul coronavirus (SARS-CoV-2).

În cursul zilei de ieri, 23.01.2022, pompierii ISU B-IF au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la două case și anexele lor situate în strada Cetatea Poienari, din sectorul 4 al Capitalei. Echipajele ajunse la locul intervenției au constatat că incendiul se manifesta cu flacără deschisă la nivelul acoperișului pe o suprafață de aproximativ 300mp. O singură persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale în urma unui atac de panică. După acordarea primului ajutor calificat aceasta a fost transportată la Spitalul Clinic de Urgență “Bagdasar-Arseni”, de către echipajul SMURD.

Pentru gestionarea situației de urgență s-a intervenit cu șapte autospeciale de stingere cu apă și spumă, două autospeciale de intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială pentru descarcerare și un echipaj de prim ajutor SMURD.

Tot în această perioadă, specialiștii inspecției de prevenire și personalul operativ, împreună cu reprezentanți ai altor instituții cu atribuții de control, au desfășurat o serie de activități specifice pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus astfel: o informare preventivă, șapte controale de prevenire și opt verificări la operatori economici. În urma acțiunilor desfășurate au fost aplicate 30 sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 500 lei.

Totodată, ISUBIF continuă să desfășoare activități zilnice de verificare a secțiilor de Terapie Intensivă Mobilă, din cadrul spitalelor care gestionează cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2, pentru prevenirea unor situații de urgență care pot pune în pericol viața pacienților și a personalului medical.
Duminică 23.01.2022 au fost efectuate 71 de verificări, în Municipiul București și județul Ilfov, la intervale periodice, de către personalul operativ din cadrul subunităţilor de intervenţie.
Pe durata acestor activități se verifică respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor, se urmăreşte recunoașterea obiectivului, asigurarea permanentă a legăturii cu personalul din secţia ATI, identificarea modului de intervenţie în cazul producerii unui incendiu şi aerisirea periodică a spaţiului în care există riscul de creştere a concentraţiei de oxigen.

Buletin informativ intervenții 21.01-24.01.2022-ISUBIF

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

f
 
 

Contact