INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Intervenții și misiuni în perioada 22-23.12.2021

BULETIN INFORMATIV

Intervenții, misiuni și activități preventive în perioada 22.12.2021 – 23.12.2021

 

În perioada 22.12.2021, ora 06:00 – 23.12.2021, ora 06:00, pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit pentru gestionarea a 292 situații de urgență produse în municipiul București și în județul Ilfov.

Ponderea cea mai mare a numărului de intervenții o reprezintă cazurile pentru acordarea primului ajutor calificat, în număr de 232. În perioada menționată s-a intervenit pentru stingerea a 14 incendii și pentru soluționarea altor 46 de solicitări diverse (salvare animale, deblocare din medii ostile vieții etc.), respectiv 11 cazuri în care au fost implicate persoane infectate cu noul coronavirus (SARS-CoV-2).

Ieri, 22.12.2021, pompierii ISU B-IF au fost solicitați să intervină în Șoseaua Andronache din sectorul 2 al Capitalei, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă. Incendiul s-a manifestat la acoperiș, pe o suprafață de aproximativ 20 mp., fiind lichidat în limitele găsite. În urma evenimentului nu au existat victime. Pentru gestionatea situației de urgență, s-a intervenit cu trei autospeciale de intervenție cu apă și spumă, o autospecială pentru descarcerare și un echipaj SMURD.

Tot în această perioadă, specialiștii inspecției de prevenire și personalul operativ, împreună cu reprezentanți ai altor instituții cu atribuții de control, au desfășurat o serie de activități specifice pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus astfel: nouă controale de prevenire, o informare preventivă și zece verificări la operatorii economici. În urma acțiunilor desfășurate au fost aplicate 24 sancțiuni contravenționale în cuantum de 12.500 lei.

Din datele statistice rezultă că în perioada sezonului rece se înregistrează cele mai multe incendii la locuințe, cauzate în special de exploatarea necorespunzătoare a surselor de încălzire și a instalațiilor electrice.

Pentru înlăturarea pericolului de incendiu cauzat de sursele menționate anterior, recomandăm respectarea următoarelor măsuri specifice:

  • NU utilizați aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele și dispozitivele de protecție cu defecțiuni sau cu improvizații.
  • NU suprasolicitați rețeaua electrică prin folosirea simultană a mai multor aparate electrice de mare putere;
  • NU amplasați produse, materiale și substanțe combustibile în apropierea surselor de căldură;
  • NU utilizați mijloace de încălzire defecte, cu improvizații, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate; coșurile de fum trebuie verificate, curățate și reparate. Acestea vor fi folosite numai în perfectă stare de funcționare.

Buletin informativ intervenții 22-23.12.2021-ISUBIF

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

f
 
 

Contact