INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Intervenții și misiuni în perioada 24.05 – 25.05.2022

BULETIN INFORMATIV

Intervenții, misiuni și activități preventive în perioada 24.05.2022 – 25.05.2022

 

În perioada 24.05.2022, ora 06:00 – 25.05.2022, ora 06:00, pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit pentru gestionarea a 317 situații de urgență produse în municipiul București și în județul Ilfov.

Ponderea cea mai mare a numărului de intervenții o reprezintă cazurile pentru acordarea primului ajutor calificat, în număr de 272. În perioada menționată s-a intervenit pentru stingerea a 12 incendii și pentru soluționarea altor 33 de solicitări diverse (salvare animale, deblocare din medii ostile vieții etc.).

În dimineața de 24.05.2022, pompierii ISU B-IF au intervenit cu 20 de autospeciale de stingere cu apă și spumă, 39 de echipaje SMURD și Detașamentul Special de Salvatori, pentru gestionarea unei situații de urgență generate de un incendiu produs la o ramă de metrou rămasă blocată între stațiile de metrou Piața Romană și Universitate. Concomitent cu acțiunea de stingere a incendiului, care s-a manifestat cu degajări de fum, s-a procedat la evacuarea în siguranță a călătorilor aflați în rama de metrou la nivelul peronului și îndrumarea acestora spre căile de evacuare exterioare. Cu ajutorul pompierilor, 172 de persoane au fost evacuate, dintre care 25 au fost asistate medical de către echipajele SMURD. Trei persoane au necesitat transportul la spital.  În mai putin de o oră, datorită intervenției prompte a pompierilor, toți călătorii au fost evacuați în exteriorul stației.

Tot ieri, în jurul orei 11.50, ISU B-IF a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu care se manifesta la un magazin alimentar aflat la parterul unui imobil P+1+M cu amprenta la sol de aproximativ 300 mp, situat în strada Libertății din localitatea Grădiștea, județul Ilfov. În momentul sosirii primelor echipaje de intervenție, incendiul se manifesta violent, cu flacără deschisă, la nivelul întregului imobil. Pentru gestionarea situației de urgență s-a intervenit cu  12 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială de descarcerare, două echipaje SMURD și, în sprijin, un echipaj SABIF. În urma evenimentului, nu au existat victime.

Marți seară, în jurul orei 22.00, prin apel la numărul de urgență 112, ISU B-IF a fost solicitat să intervină la un incendiu produs la un service auto situat în strada Dâmbovița din sectorul 6 al Capitalei. Ajunse la locul solicitării, echipajele de intervenție au constatat că incendiul se manifesta generalizat, la nivelul întregii construcții, pe o suprafață de aproximativ 100 metri pătrați. O persoană a necesitat îngrijiri medicale, acuzând arsuri la nivelul antebrațului, însă a refuzat transportul la spital. Pentru gestionarea situației de urgență s-a intervenit cu  10 autospeciale de stingere cu apă și spumă, două autospeciale de intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială de descarcerare și un echipaj SMURD.

În această perioadă, specialiștii inspecției de prevenire și personalul operativ au desfășurat o serie de activități specifice pe linia prevenirii situațiilor de urgență, astfel au fost efectuate  15 controale de prevenire și patru informări preventive. În urma acțiunilor desfășurate au fost aplicate 64 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 12.000 lei.

 

Buletin informativ intervenții 24.05-25.05.2022-ISUBIF

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

f
 
 

Contact