INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Intervenții și misiuni în perioada 23-26.07.2021

BULETIN INFORMATIV

Intervenții, misiuni și activități preventive în perioada  23.07.2021- 26.07.2021

 

În perioada 23.07.2021, ora 06:00 – 26.07.2021, ora 06:00, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov au intervenit pentru gestionarea a 906 situații de urgență produse în municipiul București și în județul Ilfov.

Ponderea cea mai mare a numărului de intervenții o reprezintă cazurile pentru acordarea primului ajutor calificat, în număr de 757. În perioada menționată s-a intervenit pentru stingerea a 35 incendii și pentru soluționarea altor 114 solicitări diverse (salvare animale, deblocare din medii ostile vieții etc.), respectiv 10 cazuri în care au fost implicate persoane infectate cu noul coronavirus (SARS-CoV-2).

Vineri, 23.07.2021, ora 14:00, pompierii ISU B-IF au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la un utilaj aflat într-o hală de reciclare situată în strada Tănase Banciu din orașul Popești-Leordeni, județul Ilfov. La sosirea forțelor de intervenție s-a constatat că  a avut loc o explozie puternică la un tocător de deșeuri. În urma evenimentului au rezultat 11 victime, cinci intoxicate cu monoxid de carbon și șase pacienți care prezentau arsuri.  Pentru cinci dintre pacienții arși a fost necesară intubarea. Din numărul total de victime, șapte persoane au fost trasportate la: Spital Universitar de Urgență București, Spitalul Sf. Ioan și Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar-Arseni  București de către echipajele de prim-ajutor SMURD, UTIM și SABIF.

Pentru gestionarea situației de urgență s-a intervenit cu opt autospeciale de stingere cu apă și spumă, două autospeciale pentru intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială de descarcerare, cinci echipaje de prim-ajutor SMURD, două UTIM și trei echipaje SABIF.

În data de 24.07.2021, ora 18.35, pompierii Detașamentului 13 Septembrie au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare, trei echipaje de prim-ajutor SMURD, o motocicletă SMURD și un UTIM la un accident rutier survenit între un tramvai și un autobuz în intersecția str. Progresului cu str. Năsăud. În urma accidentului au rezultat trei victime de sex feminin, care se aflau în autobuz. O victimă, în vârstă de 69 de ani, după examinarea medicală, a refuzat transportul la spital. O a doua victimă, în vârstă de 72 de ani a fost transportată la Spitalul Universitar de Urgență București, iar a treia, în vârstă de 50 de ani, la Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar-Arseni.

Tot în această perioadă, specialiștii inspecției de prevenire și personalul operativ, împreună cu reprezentanți ai altor instituții cu atribuții de control, au desfășurat o serie de activități specifice pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus astfel: 10 controale de prevenire și 9 verificări la operatorii economici. În urma acțiunilor desfășurate au fost aplicate 37 sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 22.000 lei.

 

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Buletin informativ intervenții – 23-26.07.2021-ISUBIF

f
 
 

Contact