INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Intervenții și misiuni în perioada 23.08-24.08.2021

BULETIN INFORMATIV

Intervenții, misiuni și activități preventive în perioada  23.08.2021- 24.08.2021

 

În perioada 23.08.2021, ora 06:00 – 24.08.2021, ora 06:00, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov (ISU B-IF) au intervenit pentru gestionarea a 320 situații de urgență produse în municipiul București și în județul Ilfov.

Ponderea cea mai mare a numărului de intervenții o reprezintă cazurile pentru acordarea primului ajutor calificat, în număr de 268. În perioada menționată s-a intervenit pentru stingerea a 14 incendii și pentru soluționarea altor 38 de solicitări diverse (salvare animale, deblocare din medii ostile vieții etc.), respectiv 15 cazuri în care au fost implicate persoane infectate cu noul coronavirus (SARS-CoV-2).

În cursul zilei de ieri, ISU B-IF a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament situat într-un bloc de locuințe din Calea Griviței, sector 1. La fața locului s-a constatat că incendiul se manifesta cu flacără deschisă și mari degajări de fum în balconul apartamentului, fără posibilități de propagare. S-au autoevacuat 15 persoane, iar din apartament a fost extrasă o persoană, bărbat în vârstă de 91 de ani, ce prezenta intoxicație cu monoxid de carbon. După acordarea asistenței medicale, acesta a fost transportat de un echipaj UTIM la Spitalul Clinic de Urgență București. Pentru gestionarea situației de urgență s-a intervenit cu 5 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială pentru descarcerare, un echipaj UTIM și doua ambulanțe SMURD.

Totodată în această perioadă, specialiștii inspecției de prevenire și personalul operativ, împreună cu reprezentanți ai altor instituții cu atribuții de control, au desfășurat o serie de activități specifice pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus astfel: 10 controale de prevenire și 10 verificări la operatorii economici. În urma acțiunilor desfășurate au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

 
 

Contact