INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Intervenții și misiuni în perioada 23 – 24.11.2022

BULETIN INFORMATIV

 

Intervenții, misiuni și activități preventive în perioada 23.11.2022 – 24.11.2022

 

În perioada 23.11.2022, ora 06:00 – 24.11.2022, ora 06:00, pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit pentru gestionarea a 308 situații de urgență produse în municipiul București și Ilfov.

Ponderea cea mai mare a numărului de intervenții o reprezintă cazurile pentru acordarea primului ajutor calificat, în număr de 266. În perioada menționată s-a intervenit pentru stingerea a cinci incendii și pentru soluționarea altor 37 de solicitări diverse (salvare animale, deblocare din medii ostile vieții etc.).

În cursul zilei de ieri, 23.11.2022, în jurul orei 14:45, prin apel la numărul de urgență 112, ISU B-IF a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la două containere de locuit, aflate într-un șantier situat în strada Poiana cu Aluni, sector 2, București. Incendiul s-a manifestat cu mari degajări de fum, iar în urma evenimentului nu au rezultat victime. Pentru gestionarea situației de urgență s-a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare, o ambulanță SMURD și un echipaj de terapie intensivă mobilă.

În această perioadă, specialiștii inspecției de prevenire și personalul operativ au desfășurat o serie de activități specifice pe linia prevenirii situațiilor de urgență, astfel au fost efectuate șase controale de prevenire și o informare preventivă. În urma acțiunilor desfășurate au fost aplicate 18 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 7.500 lei.

 

Recomandări

        În vederea prevenirii producerii incendiilor la locuințe, vă reamintim principalele reguli și măsuri pe care trebuie să le respectați în sezonul rece:

  • lucrările de întreținere, revizii și reparații la instalațiile și aparatele electrice se execută numai de către personal calificat și autorizat;
  • aparatele electrice sub tensiune trebuie supravegheate permanent și nu se vor lăsa la îndemâna copiilor;
  • verificați, curățați și reparați, sobele și coșurile de fum;
  • izolați termic coșurile de fum față de elementele combustibile ale acoperișului (grinzi, astereală etc).

Se interzice!

  • utilizarea aparatelor electrice, cablurilor electrice, prizelor, întrerupătoarelor, dispozitivelor de protecție cu defecțiuni sau improvizații;
  • suprasolicitarea rețelei electrice prin folosirea simultană a mai multor receptori;
  • nesupravegherea aparatelor electrice sub tensiune, cum sunt: fier de călcat, reșou, radiator și altele asemenea;
  • amplasarea produselor, materialelor și substanțelor combustibile în apropierea surselor de căldură;
  • utilizarea reșourilor, aparatelor de călcat, aerotermelor electrice improvizate și fără asigurarea măsurilor de izolare față de materialele și elementele combustibile din spațiul sau încăperea respectivă;

folosirea sobelor și a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizații, supraalimentate cu combustibil sau nesupravegheate, utilizarea sobelor fără ușițe la focare și cenușare, defecte sau neizolate corespunzător față de elementele combustibile ale clădirilor.

 

 

 

 

 

 

 

 

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Buletin informativ intervenții 23.11-24.11.2022-ISUBIF

 
 

Contact