Intervenții și misiuni în perioada 24 – 25.07.2024
BULETIN INFORMATIV
Intervenții, misiuni și activități preventive în perioada 24.07 – 25.07.2024
În perioada 24.07.2024, ora 06:00 – 25.07.2024, ora 06:00, pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit pentru gestionarea a 385 de situații de urgență, produse în municipiul București și județul Ilfov.
Ponderea cea mai mare a numărului de intervenții o reprezintă cazurile pentru acordarea primului ajutor calificat, în număr de 279. În perioada menționată am intervenit pentru stingerea a 11 incendii și pentru soluționarea altor 95 de solicitări diverse (salvare animale, deblocare din medii ostile vieții, etc.).
Ieri, 24.07.2024, pompierii din cadrul ISU B-IF au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu ce s-a produs la un imobil de tip P+1+M, pe strada Făinari, din sectorul 2 al Capitalei. La sosirea primelor echipaje de intervenție, incendiul se manifesta cu flacără deschisă și degajări de fum la nivelul acoperișului, pe o suprafață de aproximativ 150 mp. Datorită intervenției prompte a pompierilor, incendiul a fost localizat și lichidat în limitele găsite, astfel evitându-se propagarea acestuia la proprietățile învecinate. În urma evenimentului nu au rezultat victime. Pentru gestionarea situației de urgență au intervenit șase autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială de descarcerare și un echipaj SMURD.
Ca urmare a avertizării cod portocaliu emisă de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) în data de 24.07.2024, pentru Municipiul București și județul Ilfov, valabilă în intervalul orar 19:10 – 20:10, referitor la averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină, pompierii ISU B-IF au gestionat în total 15 intervenții dintre care șapte intervenții de degajare a copacilor căzuți, cinci intervenții pentru degajarea elementelor de construcții în pericol de cădere și trei intervenții pentru degajarea apei de pe străzi inundate.
Pentru o reacție corespunzătoare la apariția, în timpul și după un eveniment de tipul furtună sau ploi abundente, vă recomandăm:
- Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie;
- Sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime;
- Închideți toate ferestrele locuinţei şi altor categorii de construcţii;
- Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.
În această perioadă, specialiștii inspecției de prevenire și personalul operativ au desfășurat o serie de activități specifice pe linia prevenirii situațiilor de urgență. Au fost efectuate patru controale de prevenire și o informare preventivă. În urma acțiunilor desfășurate au fost aplicate nouă sancțiuni în cuantum de 10.000 lei.
BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE