INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Intervenții și misiuni în perioada 26-27.01.2021

 

 

BULETIN INFORMATIV

 

Intervenții, misiuni și activități preventive în perioada 26-27.01.2021

 

În perioada 26.01.2021, ora 06:00 – 27.01.2021, ora 06:00, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov (ISU B-IF) au intervenit pentru gestionarea a 274 situații de urgență, produse în municipiul București și în județul Ilfov.

Ponderea cea mai mare a numărului de intervenții o reprezintă cazurile pentru acordarea primului ajutor calificat, în număr de 239. În perioada menționată am intervenit pentru stingerea a nouă incendii și pentru soluționarea altor 26 de solicitări (salvare animale, deblocare din medii ostile vieții etc), respectiv 58 de cazuri în care au fost implicate persoane infectate cu noul coronavirus (SARS-CoV-2).

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov a intervenit în cursul zilei de ieri, 26.01.2021, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă și un autoturism, situate în strada Petroșani, din sectorul 5 al capitalei.

În momentul ajungerii echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta cu flacără deschisă și degajări mari de fum, pe întreaga suprafață a imobilului.

Din cauza dispunerii imobilelor în zona respectivă, foarte aproape unele de celelalte, în unele situații casele având chiar pereți comuni, a existat un risc crescut de propagare a incendiului, care s-a manifestat pe o suprafață totală de aproximativ 300 de mp.

În urma evenimentului, echipajele de prim ajutor au asistat medical o persoană care manifesta atac de panică. Ulterior, aceasta a refuzat transportul la spital.

Pentru gestionarea situației de urgență am intervenit cu nouă autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială de descarcerare și un echipaj de prim ajutor SMURD.

Tot în această perioadă, specialiștii inspecției de prevenire și personalul operativ, împreună cu reprezentanți ai altor instituții cu atribuții de control, au desfășurat o serie de activități specifice pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, astfel: 17 controale de prevenire, 18 de informări preventive, 26 de  verificări la operatorii economici și 26 de verificări la persoane fizice. În urma acțiunilor desfășurate au fost aplicate 58 de sancțiuni contravenționale în cuantum de 3000 de lei.

Totodată, reamintim că a fost operaționalizată platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19, care poate fi accesată la acest link: https://vaccinare-covid.gov.ro/

 

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Buletin informativ intervenții 26-27 ianuarie 2021 ISUBIF

f
 
 

Contact