INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Intervenții și misiuni în perioada 27 – 30.10.2023

BULETIN INFORMATIV

Intervenții, misiuni și activități preventive în perioada 27 – 30.10.2023

 

În perioada 27.10.2023, ora 06:00 – 30.10.2023, ora 06:00, pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit pentru gestionarea a 1028 de situații de urgență produse în municipiul București și județul Ilfov.

Ponderea cea mai mare a numărului de intervenții o reprezintă cazurile pentru acordarea primului ajutor calificat, în număr de 891. În perioada menționată s-a intervenit pentru stingerea a 43 de incendii și pentru soluționarea altor 94 de solicitări diverse (salvare animale, deblocare din medii ostile vieții, etc.).

Sâmbătă, 28.10.2023 pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit  ca urmare a răsturnarii unui tobogan gonflabil, situat în Piața Constituției, din Sectorul 5 al Capitalei. În urma evenimentului, au rezultat patru victime conștiente cu leziuni minore la nivelul feței și membrelor. După acordarea primului ajutor calificat, cele patru victime au fost transportate la spital. Pentru gestionarea situației de urgență s-a intervenit cu trei autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerace, cinci ambulanțe SMURD și moto SMURD.

Duminică, 29.10.2023, pompierii din cadrul ISU B-IF au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă, situată în strada Bahus, din Sectorul 5 al Capitalei. La sosirea echipajelor de pompieri s-a constatat că incendiul se manifesta cu flacără și degajări de fum la nivelul acoperișului, pe aproximativ 100 mp cu pericol de propagare la alte două proprietăți învecinate. Incendiul a fost localizat rapid și lichidat în limitele găsite. În urma evenimentului, nu au rezultat victime. Pentru gestionarea situației de urgență s-a intervenit cu cinci autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD.

În perioada de referință s-au produs mai multe incendii de vegetație uscată, astfel:

  • vineri, 27.10.2023, am intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la vegetație uscată în strada Principală, localitatea Cernica din județul Ilfov. Incendiul s-a manifestat pe o suprafață totală de aproximativ 15.000 mp, acesta fiind localizat și lichidat rapid în limitele găsite.
  • sâmbătă, 28.10.2023, am intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la vegetație uscată, în strada Lacului din localitatea Ciolpani, județul Ilfov. Incendiul s-a manifestat pe o suprafață totală de aproximativ 10.000 mp, acesta fiind localizat și lichidat rapid în limitele găsite.
  • Tot sâmbătă, 28.10.2023, am intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la vegetație uscată, în strada Linia Gării, comuna Vidra din județul Ilfov. Incendiul s-a manifestat pe o suprafață totală de aproximativ 10.000 mp, acesta fiind localizat și lichidat rapid în limitele găsite.

Având în vedere pericolul real pe care îl reprezintă arderea necontrolată a vegetației uscate atât pentru viață, cât și pentru bunurile oamenilor, vă amintim că incendierea vegetației uscate este interzisă și vă recomandăm:

  • nu utilizați focul deschis în zonele cu vegetație uscată, la distanțe mai mici de 40 m față de locurile cu pericol de explozie: gaze și lichide combustibile, vapori inflamabili, explozivi etc, respectiv 10 m față de materiale combustibile: lemn, hârtie, textile, bitum etc, fără a-l supraveghea și asigura prin măsuri corespunzătoare;
  • nu aruncați țigările nestinse în apropierea vegetației uscate;
  • restricționați orice activitate din care ar putea rezulta producerea unui incendiu;
  • nu lăsați copiii nesupravegheați, cu mijloace ce pot produce aprinderea (chibrituri, brichete etc.).

Acordați atenție pregătirii în situații de urgență. Pentru informații complete privind măsurile și regulile de comportare specifice tipurilor de risc accesați https://fiipregatit.ro/.

Pe durata Hramului Catedralei Patriarhale Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou Ocrotitorul Bucureștilor,  pompierii din cadrul ISU B-IF au asistat medical patru enoriași. Pentru gestionarea misiunii s-a supravegeat obiectivul cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de transport victime multiple și o ambulanță SMURD.

În această perioadă specialiștii inspecției de prevenire și personalul operativ au desfășurat o serie de activități specifice pe linia prevenirii situațiilor de urgență, astfel au fost efectuate 15 controale de prevenire și o informare preventivă. În urma acțiunilor desfășurate au fost aplicate 38 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 30.000 lei.

 BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

f
 
 

Contact