INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Intervenții și misiuni în perioada 28.03 – 31.03.2025

BULETIN INFORMATIV

 

Intervenții, misiuni și activități preventive în perioada 28.03.2025 – 31.03.2025

În perioada 28 – 31.03.2025, pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit pentru gestionarea a 1159 de situații de urgență, produse în municipiul București și județul Ilfov.

În perioada menționată am gestionat 860 de cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat, am intervenit pentru stingerea a 22 de incendii, au fost desfășurate 36 de misiuni de salvare și alte 240 de intervenții în sprijinul comunității.

Sâmbătă, 29.03.2025, pompierii din cadrul ISU B-IF au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la un garaj, pe strada Milcov, din sectorul 1 al Capitalei. Incendiul s-a manifestat pe o suprafață totală de aproximativ 15 mp. Datorită intervenției prompte a pompierilor, incendiul a fost localizat și lichidat rapid. Pentru gestionarea situației de urgență s-a intervenit cu patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime și o ambulanță SMURD.

Tot sâmbătă, 29.03.2025, pompierii din cadrul ISU B-IF au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la acoperișul unei case, pe strada Principală din satul Ciofliceni, localitatea Snagov, județul Ilfov. Incendiul s-a manifestat pe o suprafață totală de aproximativ 50 mp. Datorită intervenției prompte a pompierilor, incendiul a fost localizat și lichidat rapid. În urma evenimentului nu au rezultat victime. Pentru gestionarea situației de urgență s-a intervenit cu patru autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.

Ca urmare a avertizării cod portocaliu și a atenționărilor cod galben emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) în data de 28.03.2025 ora 06:00 până în 29.03.2025 ora 06:00, pentru Municipiul București și județul Ilfov, pompierii ISU B-IF au gestionat în total 117 intervenții dintre care 46 de intervenții pentru degajare a copacilor căzuți, 59 intervenții pentru degajarea elementelor de construcții în pericol de cădere, patru cabluri electrice, trei panouri publicitare, un cort și patru stâlpi.

Pentru o reacție corespunzătoare la apariția, în timpul și după un eveniment de tipul furtună sau ploi abundente, vă recomandăm:

  • Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie;
  • Sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime;
  • Închideți toate ferestrele locuinţei şi altor categorii de construcţii;
  • Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.

Acordați atenție pregătirii în situații de urgență. Pentru informații complete privind măsurile și regulile de comportare specifice tipurilor de risc accesați https://fiipregatit.ro/.

În această perioadă, specialiștii inspecției de prevenire și personalul operativ au desfășurat o serie de activități specifice pe linia prevenirii situațiilor de urgență. Au fost efectuate șase controale de prevenire și două informări preventive, în urma cărora au fost aplicate 21 de sancțiuni, în cuantum de 30.500 lei.

 

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

f
 
 

Contact