INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Intervenții și misiuni în perioada 28 – 29.03.2023

BULETIN INFORMATIV

  Intervenții, misiuni și activități preventive în perioada 28.03.2023 – 29.03.2023

 

În perioada 28.03.2023, ora 06:00 – 29.03.2023,  ora 06:00, pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit pentru gestionarea a 325 situații de urgență produse în municipiul București și județul Ilfov.

Ponderea cea mai mare a numărului de intervenții o reprezintă cazurile pentru acordarea primului ajutor calificat, în număr de 294. În perioada menționată s-a intervenit pentru stingerea a patru incendii și pentru soluționarea altor 27 de solicitări diverse (salvare animale, deblocare din medii ostile vieții, etc.).

Având în vedere pericolul real pe care îl reprezintă arderea necontrolată a vegetației uscate atât pentru viață, cât și pentru bunurile oamenilor, vă amintim că incendierea vegetației uscate este interzisă și vă recomandăm:

  • nu utilizați focul deschis în zonele cu vegetație uscată, la distanțe mai mici de 40 m față de locurile cu pericol de explozie: gaze și lichide combustibile, vapori inflamabili, explozivi etc, respectiv 10 m față de materiale combustibile: lemn, hârtie, textile, bitum etc, fără a-l supraveghea și asigura prin măsuri corespunzătoare;
  • nu aruncați țigările nestinse în apropierea vegetației uscate;
  • restricționați orice activitate din care ar putea rezulta producerea unui incendiu;
  • nu lăsați copiii nesupravegheați, cu mijloace ce pot produce aprinderea (chibrituri, brichete etc.).

Acordați atenție pregătirii în situații de urgență. Pentru informații complete privind măsurile și regulile de comportare specifice tipurilor de risc accesați https://fiipregatit.ro/ sau descărcați gratuit aplicația DSU, disponibilă gratuit pe Google Play și Apple Store http://www.dsu.mai.gov.ro/descarca-gratuit-aplicatia-dsu/

În această perioadă, specialiștii inspecției de prevenire și personalul operativ au desfășurat o serie de activități specifice pe linia prevenirii situațiilor de urgență. Au fost efectuate 11 controale de prevenire și două informări preventive. În urma acțiunii desfășurate au fost aplicate 40 de sancțiuni contravenționale în cuantum de 64.000 de lei.

Buletin informativ intervenții 28.03-29.03.2023-ISUBIF

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

f
 
 

Contact