INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Intervenții și misiuni în perioada 29.03 – 01.04.2024

BULETIN INFORMATIV

Intervenții, misiuni și activități preventive în perioada 29.03 – 01.04.2024

 

În perioada 29.03.2024, ora 06:00 – 01.04.2024, ora 06:00, pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit pentru gestionarea a 1090 de situații de urgență produse în municipiul București și județul Ilfov.

Ponderea cea mai mare a numărului de intervenții o reprezintă cazurile pentru acordarea primului ajutor calificat, în număr de 883. În perioada menționată s-a intervenit pentru stingerea a 43 de incendii și pentru soluționarea altor 164 de solicitări diverse (salvare animale, deblocare din medii ostile vieții, etc.).

Vineri, 29.03.2024, prin apel la numărul unic de urgență 112, pompierii ISU B-IF au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă, pe strada Trandafirilor din localitatea Clinceni, județul Ilfov. Incendiul s-a manifestat cu flacără deschisă și degajări mari de fum, pe o suprafață totală aproximativă de 80 mp, la o anexă, un garaj și un autovehicul. Autovehiculul se afla în interiorul garajului și a ars in totalitate. În urma evenimentului nu au rezultat victime. Pentru gestionarea situației de urgență au intervenit trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și un echipaj SMURD.

Sâmbătă, 30.03.2024, pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la o casa tip P+1+pod, situată pe strada Șelari, din sectorul 3 al Capitalei. Incendiul s-a manifestat cu flacără deschisă și degajări mari de fum la nivelul podului și acoperișului, pe o suprafață aproximativă de 300 mp. Au ars materiale din lemnose și mase plastice, depozitate în podul necompartimentat al locuinței. În urma evenimentului nu au rezultat victime. Pentru gestionarea situației de urgență, au intervenit cinci autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD.

Ieri, 31.03.2024, pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la două case, situate pe strada Olarilor, din localitatea Ciolpani, județul Ilfov. Incendiul s-a manifestat cu flacără deschisă și degajări mari de fum, pe o suprafață aproximativă de 300 mp, în urma unei deflagrații a unei butelii GPL, la nivelul acoperișurilor și unui garaj. În urma evenimentului nu au rezultat victime. Pentru gestionarea situației de urgență, au intervenit cinci autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială de descarcerare, un echipaj de terapie intensivă mobilă și o ambulanță SMURD.

În această perioadă, specialiștii inspecției de prevenire și personalul operativ au desfășurat o serie de activități specifice pe linia prevenirii situațiilor de urgență. Au fost efectuate 15 controale de prevenire. În urma acțiunilor desfășurate au fost aplicate 63 de sancțiuni în cuantum de 201.500 lei.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

f
 
 

Contact