INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Intervenții și misiuni în perioada 30.09-01.10.2021

BULETIN INFORMATIV

Intervenții, misiuni și activități preventive în perioada  30.09.2021- 01.10.2021

În perioada 30.09.2021, ora 06:00 – 01.10.2021, ora 06:00, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov (ISU B-IF) au intervenit pentru gestionarea a 432 situații de urgență produse în municipiul București și în județul Ilfov.

Ponderea cea mai mare a numărului de intervenții o reprezintă cazurile pentru acordarea primului ajutor calificat, în număr de 395. În perioada menționată s-a intervenit pentru stingerea a 11incendii și pentru soluționarea altor 26 de solicitări diverse (salvare animale, deblocare din medii ostile vieții etc.), respectiv 225 de cazuri în care au fost implicate persoane infectate cu noul coronavirus (SARS-CoV-2).

În cursul zilei de ieri, pompierii ISU B-IF au intervenit cu patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, un echipaj de descarcerare și, în sprijin, un echipaj SABIF la un incendiu produs în strada Radului, sector 4, București. La fața locului pompierii au constatat că incendiul se manifesta, cu flacără deschisă, la un service auto, pe o suprafață de aproximativ 200 mp și se propagase la imobilul învecinat, care avea afectate fațada și acoperișul pe o suprafață de circa 30 mp. Intervenția promptă a forțelor de intervenție a limitat extinderea incendiului la restul imobilului afectat. În urma evenimentului, nu au rezultat victime.

Tot ieri, ISU B-IF a intervenit pentru stingerea altui incendiu produs la o casă P+1E+M în strada Tudor Vladimirescu, sat Ordoreanu, comuna Clinceni, județul Ilfov. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta, pe o suprafață de aproximativ 150 metri pătrați la nivelul etajului și al mansardei, motiv pentru care au fost concentrate în mod progresiv 5 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială pentru descarcerare și, în sprijin, un echipaj SABIF. S-a reușit localizarea incendiului, nefiind afectate și alte spații. În urma incendiului, nu au fost înregistrate victime.

În această perioadă, specialiștii inspecției de prevenire și personalul operativ, împreună cu reprezentanți ai altor instituții cu atribuții de control, au desfășurat o serie de activități specifice pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus astfel: o informare preventivă, două controale de prevenire și trei verificări la operatorii economici. În urma acțiunilor desfășurate au fost aplicate patru sancțiuni contravenționale.

Totodată, vă informăm că la nivel național a fost aprobată administrarea dozei de rapel, începând cu data de 28 septembrie, pentru toate persoanele care au mai mult de 6 luni de la administrarea dozei a doua, cu oricare dintre vaccinurile pe baza de ARN mesager.

Mai multe detalii regăsiți pe site-ul https://vaccinare-covid.gov.ro/

 

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Buletin informativ intervenții 30.09-01.10.2021-ISUBIF

f
 
 

Contact