INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Intervenții și misiuni în perioada 30-31.03.2021

BULETIN INFORMATIV

Intervenții, misiuni și activități preventive în perioada 30-31.03.2021

 

În perioada 30.03.2021, ora 06:00 – 31.03.2021, ora 06:00, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov au intervenit pentru gestionarea a 420 situații de urgență, produse în municipiul București și în județul Ilfov.

Ponderea cea mai mare a numărului de intervenții o reprezintă cazurile pentru acordarea primului ajutor calificat, în număr de 383. În perioada menționată s-a intervenit pentru stingerea a opt incendii și pentru soluționarea altor 32 de solicitări (salvare animale, deblocare din medii ostile vieții etc.), respectiv 204 cazuri în care au fost implicate persoane infectate cu noul coronavirus (SARS-CoV-2).

În această dimineață, ISUBIF a intervenit pentru stingerea unui incendiu, produs la etajul întâi al unei clădiri, în str. Drumul Leordeni. La momentul sosirii echipajelor de intervenție s-a procedat la realizarea dispozitivelor pentru căutarea posibilelor victime, respectiv pentru stingerea incendiului. Construcția era compartimentată, iar incendiul s-a manifestat cu flacără și a afectat 3 camere, pe o suprafață de aproximativ 100 mp.

Pe durata operațiunilor de intervenție a fost identificată o victimă, bărbat în vârstă de 50 de ani, care era decedat (carbonizat) întruna din camere. Echipajele SMURD au acordat primul ajutor unui bărbat cu expunere la fum, respectiv unei alte victime, care prezenta un atac de panică, fără a se impune transportul acestora la spital. Au intervenit  patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime, respectiv trei echipaje  SMURD.

Tot în această perioadă, specialiștii inspecției de prevenire și personalul operativ, împreună cu reprezentanți ai altor instituții cu atribuții de control, au desfășurat o serie de activități specifice pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, astfel: două informări preventive, șapte controale de prevenire și nouă verificări la operatorii economici. În urma acțiunilor desfășurate au fost aplicate 24 sancțiuni contravenționale.

Totodată, reamintim că a fost operaționalizată platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19, care poate fi accesată la acest link: https://vaccinare-covid.gov.ro/

 

 

 

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Buletin-informativ-intervenții-30.03-31.03.2021-ISUBIF

f
 
 

Contact