INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Intervenții și misiuni în perioada 31.03. – 01.04.2022

BULETIN INFORMATIV

Intervenții, misiuni și activități preventive în perioada 31.03.2022 – 01.04.2022

 

În perioada 31.03.2022, ora 06:00 – 01.04.2022, ora 06:00, pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit pentru gestionarea a 350 situații de urgență produse în municipiul București și în județul Ilfov.

Ponderea cea mai mare a numărului de intervenții o reprezintă cazurile pentru acordarea primului ajutor calificat, în număr de 300. În perioada menționată s-a intervenit pentru stingerea a 12 incendii și pentru soluționarea altor 38 solicitări diverse (salvare animale, deblocare din medii ostile vieții etc.).

În data 31.03.2022,  prin apel la numărul de urgență 112, ISU B-IF a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință, situată în comuna Dascălu, sat Gagu, județul Ilfov. Primele echipaje ajunse la locul intervenției au constatat că incendiul se manifesta violent, cu flacără deschisă și cu degajări mari de fum, pe o suprafață de aproximativ 70-80 de m.p, cu posibilități de propagare la casele învecinate. Ca urmare a intervenției prompte a pompierilor, incendiul a fost lichidat rapid, în limitele găsite, eliminându-se pericolul extinderii la celelalte imobile. În urma evenimentului, nu au rezultat victime. Pentru gestionarea situației de urgență s-a intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială de descarcerare și un echipaj SMURD.

Tot în această perioadă, specialiștii inspecției de prevenire și personalul operativ au desfășurat o serie de activități specifice pe linia prevenirii situațiilor de urgență. Astfel, au fost efectuate trei controale de prevenire, iar în urma acțiunilor desfășurate au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 24.500 lei.

 

ISU B-IF vă recomandă:

Reguli şi măsuri de prevenire a incendiilor:

 

Materialele Inflamabile

  • Nu folosiţi niciodată motorina, benzina, naftalina sau alte materiale inflamabile în interiorul locuinţei.
  • Carburanţii sau alte lichide inflamabile pentru uz casnic se păstrează numai în ambalaje metalice special destinate, închise ermetic, în locuri protejate şi fără a se depăşi cantitatea de 25 l.
  • Nu fumaţi niciodată în apropierea lichidelor inflamabile.
  • Nu aşezaţi buteliile de gaze în apropierea surselor de căldură ori sub acţiunea directă a razelor solare.
  • Nu folosiţi butelii de gaze lichefiate fără regulatori de presiune, cu garnituri deteriorate ori cu furtunuri de cauciuc fisurate sau lărgite la capete.
  • Nu încălziţi buteliile cu flacără şi nu le folosiţi în poziţie culcată, răsturnată sau înclinată.
  • Se interzice transvazarea gazului din butelii în orice alte recipiente sau folosirea de butelii improvizate.

 

 

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Buletin informativ intervenții 31.03-01.04.2022-ISUBIF

 
 

Contact