INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   26.09.2013 Prezentare sistem de afisaj electronic a mesajelor de avertizare

 Având în vedere scopul comun al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dealu Spirii” al Municipiului Bucureşti și al Primăriei Generale a Municipiului București respectiv creșterea gradului de siguranță al cetățenilor Capitalei, în luna septembrie a anului trecut, a avut loc punerea în funcțiune, în baza unui protocol de colaborare inițiat de Primăria Generală, a sistemului de transmitere a mesajelor de avertizare a populaţiei utilizând panourile electronice aflate în capitală.

Astfel I.S.U Bucureşti poate avertiza cetățenii asupra posibilității de producere a unor fenomene meteo periculoase dar în același timp oferă cateva sfaturi cu privire la cum ar putea să se protejeze dacă fenomenele vizate se produc.

Pe cele 36 de panouri cu afişaj electronic, dupa transmiterea avertizarii de la ISU Bucuresti, mesajele vor rula timp de cinci minute in mod continuu, apoi vor fi reluate dupa intervale de patru-cinci minute, cu durata de afisare de doua minute.

Una din situațiile deosebite care au impus utilizarea acestor panouri a fost în luna ianuarie a acestui an, cu prilejul avertizărilor meteorologice ce au viza codul portocaliu de viscol și ninsoare în București, pe durata a câteva zile fiind reluate actualizări ale acestor mesajele de avertizare.

Locaţiile unde au fost instalate astfel de panouri sunt: Piaţa Unirii, Universităţii, Romană, Victoriei, Piaţa Presei, Piaţa 1 Mai, Bulevardul Aerogării, Centrul Istoric, Parcul Izvor şi Bulevardul Metalurgiei.

Avantajul implementării acestui sistem este că acoperă şi segmentul de populaţie care se află în deplasare, fără a avea la dispoziţie o sursă de informare (radio sau tv). Totodată, conducătorilor auto care tranzitează oraşul şi care se pot regăsi la un moment dat în preajma unui eveniment li se recomandă evitarea pe cât posibil a zonei respective, pentru asigurarea deplasării rapide a forţelor de intervenţie.

Prin acest sistem s-a reuşit acel plus de informaţie de care societatea are nevoie pentru a şti cum să reacţioneze în anumite situaţii de urgenţă care le pot pune viaţa în pericol.

f
 
 

Contact