INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Marți 13 – Ziua Informării Preventive

 

BULETIN INFORMATIV

MARȚI 13 – ZIUA INFORMĂRII PREVENTIVE

În acest an, Ziua Informării Preventive se desfășoară sub sloganul „Împreună pentru Siguranță”. În acest context, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dealul Spirii” București-Ilfov va organiza în data de 13 septembrie 2022, activități de informare preventivă.

Prin aceste activități cetățenii îşi vor îmbogăţi cunoştinţele cu informaţii despre tipurile de risc identificate pe teritoriul Municipiului București și al județului Ilfov, dar și cunoaşterea modului de apelare 112, cunoaşterea şi exersarea modului de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă: incendiu, cutremur, inundaţie, elemente de muniţii neexplodate din timpul conflictelor militare.

Activităţile informativ-educative ce vor avea loc cu această ocazie, urmăresc conştientizarea populației asupra pericolelor la care se poate expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de situaţii de urgenţă.

Cetăţeanul rămâne veriga extrem de importantă în procesul de gestionare a situaţiilor de urgenţă. Rolul său devine unul major prin însuşirea şi aplicarea informaţiilor care vin din partea instituţiilor abilitate, manifestând responsabilitate în relaţiile cu familia, comunitatea şi mediul înconjurător.

Materialele preventive cu recomandările pentru aceste situații pot fi accesate pe următoarele link-uri:

Recomandari Instalatii electrice;

https://www.youtube.com/watch?v=xloCmzz6Cu0

 – Recomandari Instalatii de gaze;

https://www.youtube.com/watch?v=gwIhlEnt7xU

– Recomandari Detectoare.

https://www.youtube.com/watch?v=i-S1c_PVHkI

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Buletin informativ Marți 13 – Ziua Informării Preventive

f
 
 

Contact