INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Precizări privind accidentul din 18.11.2020

În data 18.11.2020, în jurul orei 00:50, o autospecială a ISU B-IF, din cadrul Detașamentului de Pompieri Băneasa, a fost implicată într-un eveniment rutier, în bulevardul Alexandru Șerbănescu.
Echipajul se deplasa către baza pentru decontaminare din bulevardul Expoziției, după ce a intervenit în sprijinul unui echipaj din cadrul SABIF, pentru transportul unui pacient supraponderal (confirmat pozitiv cu Covid-19).
Ca urmare a impactului autospecialei cu un stâlp de beton, cei patru pompieri, membri ai echipajului, au fost răniți și au necesitat îngrijiri medicale.
Acestia erau echipați cu combinezoane de protecție, conform protocolului pentru gestionarea cazurilor de Covid-19, iar decontaminarea acestora s-a realizat la fața locului, cu substanțele dezinfectante din dotarea ambulanței SMURD sosite la caz.
În urma testării conducătorului autospecialei, cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 0,18 mg/l alcool pur în aerul expirat. În acest context, persoana în cauză a fost condusă la sediul Institutului Național de Medicină Legală, în vederea recoltării probelor biologice.
În cursul zilei de astazi, 19.11.2020, I.N.M.L. a transmis instituției noastre rezultatul obținut în urma retestării conducatorului autospecialei, 𝒓𝒆𝒛𝒖𝒍𝒕𝒂𝒕𝒖𝒍 𝒇𝒊𝒊𝒏𝒅 𝒛𝒆𝒓𝒐, 𝒂𝒔𝒑𝒆𝒄𝒕 𝒄𝒂𝒓𝒆 𝒊𝒏𝒅𝒊𝒄𝒂 𝒇𝒂𝒑𝒕𝒖𝒍 𝒄𝒂̆ 𝒂𝒄𝒆𝒔𝒕𝒂 𝒏𝒖 𝒄𝒐𝒏𝒔𝒖𝒎𝒂𝒔𝒆 𝒂𝒍𝒄𝒐𝒐𝒍.
În ceea ce privește starea de sănătate a membrilor echipajului, facem precizarea că trei dintre pompieri au fost externati din spital după câteva ore, iar cel de-al patrulea a fost supus unei intervenții chirurgicale la picior, încheiată cu succes în această dimineață. Rămânem în contact cu acesta, pentru a beneficia de tot sprijinul medical pe care îl putem oferi, pentru o recuperare cât mai rapidă.
 
 

Statistici interventii

Anul 2018 / 86.834
Pompieri:19.428 | SMURD: 67.406

Ianuarie 2018/ 7.689
Pompieri: 1.376 | SMURD: 6.313

Ziua precedentă/ 251
Pompieri:36 | SMURD:215

Contact