INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Sărbători în siguranță!

Suntem alături de voi! În seara de Sfintele Paști, peste 500 de pompieri din cadrul ISU Bucureşti-Ilfov, aflați în serviciul operativ, vor avea misiunea de monitorizare şi gestionare a situaţiilor de urgenţă care s-ar putea produce la lăcaşurile de cult.

Pompierii vor fi prezenți în 25 de locații unde, an de an, participă un număr ridicat de credincioşi, dintre care amintim: Patriarhia Bisericii Ortodoxe Române, Biserica Cașin, Biserica Popa Soare, Biserica Radu Vodă, Biserica Sfântul Spiridon, Mănăstirea Cernica, Mănăstirea Pasărea, Mănăstirea Căldărușani.

Premergător Sfintelor Sărbători Pascale, au fost efectuate recunoșteri și controle de prevenire în lăcașurile de cult, scopul acestor acțiuni fiind acela de identificare și remediere a eventualelor nereguli pe linie de prevenire a incendiilor.

Pentru evitarea producerii incidentelor atât pe timpul manifestările religioase, cât și în locuințe, recomandăm cetățenilor adoptarea următoarelor măsuri:
– aprindeți lumânările în locurile special amenajate;
– manifestaţi prudenţă în utilizarea lumânărilor în cadrul mulţimilor;
– nu amplasați lumânările aprinse în apropierea materialelor ușor combustibile;
– utilizați suporturi de lumânare incombustibile (lumânarea amplasată într-o farfurie cu puțină apă);
– nu lăsați lumânările aprinse nesupravegheate.

În cazul producerii unui incendiu acționați pentru:
– anunţarea incendiului la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112;
– stingerea incendiului cu mijloace de primă intervenţie.

Totodată, pentru reducerea timpului de răspuns în cazul producerii de situații de urgență pe Autostrada A2 – intrarea/iesirea din București, ISU București-Ilfov operaționalizează în aceste zile un punct de lucru la km 20 pe A2. Un echipaj de stingere (dotat inclusiv cu echipamente pentru descarcerare) și o ambulanță SMURD vor interveni pentru accidente rutiere, solicitări prinvind acordarea primului ajutor, incendii și alte posibile situații de urgență.

Pompierii ISU București-Ilfov vă urează „Paște Fericit!”

 
 

Statistici interventii

Anul 2018 / 86.834
Pompieri:19.428 | SMURD: 67.406

Ianuarie 2018/ 7.689
Pompieri: 1.376 | SMURD: 6.313

Ziua precedentă/ 251
Pompieri:36 | SMURD:215

Contact