INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Testarea sistemului RO-ALERT

TESTAREA SISTEMULUI RO-ALERT BUCUREȘTI-ILFOV

 

În zilele de 21 septembrie și 24 septembrie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov, va începe testarea sistemului RO-ALERT, după cum urmează:

 

  • În data de 21 septembrie, în intervalul orar 10:00-12:00, se vor transmite mesaje „test” utilizatorilor de telefoane mobile aflați în sectoarele 1 și 3 ale capitalei, dar și în orașele Otopeni și Măgurele din județul Ilfov. Totodată, în intervalul 17:00-19:00, se vor transmite mesaje „test” utilizatorilor de telefoane mobile aflați în orașul Buftea, județul Ilfov;
  • În data de 24 septembrie, în intervalele orare 10:00-12:00 și 17:00-19:00, se vor transmite mesaje „test” utilizatorilor de telefoane mobile aflați pe întreg teritoriul capitalei și al județului Ilfov.

 

Pentru a putea beneficia de sistemul RO-ALERT pe dispozitivul dumneavoastră mobil sunt necesare a fi efectuate câteva setări ale aparatului, setări care pot fi găsite, în funcție de telefonul mobil, accesând secțiunea „Configurare” din platforma www.ro-alert.ro.

Sistemul RO-ALERT permite difuzarea de mesaje de tip Cell Broadcast pentru avertizarea și alarmarea populației în situații de urgență. Acesta este folosit în situații majore, în care viața și sănătatea cetățenilor sunt puse în pericol, cum ar fi fenomene meteo extreme, inundații amenințătoare, atac terorist sau alte situații care amenință grav comunitățile.

Detalii despre proiect: www.ro-alert.ro

f
 
 

Contact