INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ „DEALUL SPIRII” BUCUREȘTI-ILFOV

 

   Ziua Informării Preventive

Anul acesta, sub sloganul Acasă în siguranță se aniversează Ziua Internațională a Reducerii Riscurilor la Dezastre și Ziua Informării Preventive, care au rolul de conștientizare a populației asupra pericolelor la care se poate expune, în cazul nerespectării măsurilor și regulilor privind apărarea împotriva incendiilor, respectiv a dezastrelor.

Începând cu anul 2011, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență s-a alăturat inițiativei desfășurate la nivel european, astfel că, în fiecare zi de marți – 13 este marcată Ziua Informării Preventive, fiind ales ca logo pisica neagră.

Multe dintre efectele unor situații de urgență pot fi limitate sau chiar evitate dacă populația este informată la timp și dacă se cunosc modalitățile corecte de acționare.

Recomandăm cetățenilor să identifice potențialele pericole, să-și însușească și să aplice măsurile și regulile de prevenire a eventualelor situații de urgență

Fiipregatit.ro a devenit sursa oficială de informare pentru a ajuta cetățenii să înțeleagă mai bine riscurile și pentru a-i informa asupra măsurilor de prevenire și comportamentului pe care să-l aibă în diferite situații de urgență de amploare sau dezastru.

Buletin informativ Ziua Informării Preventive

f
 
 

Contact